Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Girard-Perregaux haute horlogerie – del 3

Girard-Perregaux haute horlogerie – del 3

De siste to mandagene har vi tatt en nærmere kikk på et par av de mest teknisk kompliserte modellene fra Girard-Perregaux – Neo-Tourbillon with Three Bridges og Tri-Axial Tourbillon.

I tredje og siste del presenterer vi det tekniske vidunderet Girard-Perregaux Constant Escapement L.M. i roségull. Uret er en ny variant av fjorårets Grand Prix d’Horlogerie de Genève-vinner Constant Escapement L.M. i hvitt gull.

Den nye utgaven i roségull har fått en lett kurvet hvit urskive med nye appliserte timemarkører og tidløse Dauphine-visere. Endringene er små men den helhetlige effekten er et mer klassisk utseende som balanserer urets høyteknologiske indre.

Urkassen har fortsatt en diameter på voksne 48 millimeter, men føles overraskende komfortabel på hånden grunnet de kurvede hornene.

Mens det ytre i undertegnedes øyne byr vakker symmetri og fokus på urets indre mekanikk, er det nettopp det indre som har vekket begeistring blant publikum.

For å sørge for en jevn – det vil si ikke en tradisjonelt avtakende krafttilførsel i verket – har Girard-Perregaux i løpet av flere år utviklet en ny og helt spesiell mekanisme som er integrert direkte mot urverkets gange (escapement).

Mekanismen (som for øvrig er best synlig fra fronten av uret) består av en svært tynn (rundt 6 ganger tynnere enn et menneskehår) skive/blad i silisium som samler energi opp til et grensepunkt og stabiliserer gangen før den fortsetter syklusen. Den praktiske effekten er langt høyere presisjon grunnet en mer stabil amplitude og rate.

Tekniske konsepter som dette er notorisk vanskelige å forklare ved tekst, men videoen nedenfor gir en god og detaljert oversikt over mekanismens oppbygning.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Mekanisk opptrekkbart Girard Perregaux GP09100-0002, 21.600 vph (3 Hertz), 6 dager gangreserve, 271 komponenter, timer/minutter/sekunder og indikator for gangreserve.
  • Urkasse: Roségull, 48 millimeter diameter, safirkrysstall i front og baklokk, vannresistant til 30 meter.
  • Rem: Sort alligatorrem med håndstiklinger og foldespenne i roségull.

View Comments (50)

Leave a Reply

Your email address will not be published.