Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Girard-Perregaux haute horlogerie – del 1

Girard-Perregaux haute horlogerie – del 1

For undertegnede (og mange andre entusiaster) eksisterer det 5 soleklare top-tier sveitsiske urmanufakturer hvis håndverk, historie og status vektlegges: Audemars Piguet, Jaeger-LeCoultre, Patek Philippe, Vacheron Constantin – og Girard-Perregaux.

Girard-Perregaux var i mange år representert i Norge gjennom Alf Lie, men de siste årene har det tradisjonsrike manufakturet dessverre vært uten norsk autorisert forhandler. Det er synd, for Girard-Perregaux er virkelig på offensiven om dagen og har både ryddet opp i kolleksjonene og lansert nye spennende modeller.

En av Tidssonens definitive høydepunkter under årets Baselmesse var å få merkets tre nye haute horlogerie-modeller presentert av Stefano Macaluso som for inntil noen år siden var Girard-Perregauxs CEO. Stefano er den eldste sønnen til avdøde Luigi Macaluso som i 1992 overtok kontrollen over Girard-Perregaux og videreforedlet manufakturet til å få den statusen det har i dag.

Girard-Perregaux Neo-Tourbillon with Three Bridges

Girard-Perregauxs tourbillon-modell med tre broer er velkjent for de fleste klokkeentusiaster og har på mange måter blitt manufakturets signaturmodell blant deres kompliserte modeller. Tourbillon med tre broer-konseptet ble for første gang lansert som armbåndsur i 1991 og henter sin inspirasjon fra et design som ble introdusert at Girard-Perregaux allerede i det 19. århundre som lommeur.

Årets nyhet, Girard-Perregaux Neo-Tourbillon with Three Bridges, representerer derfor kontinuitet for en en av manufakturets årelange tradisjoner og en del av merkets identitet.

Broene og hovedplaten er designet for å gi uret en markant dybdefølelse.
Broene og hovedplaten er designet for å gi uret en markant dybdefølelse.

I følge Macaluso er den nye modellen sterkt inspirert av vår samtidsarkitektur med høy vekt på tredimensjonalitet. De tre broene i sort PVD-belagt titan gir i kombinasjon med fordypningen i hovedplaten en tydelig dybde – referert til som et «dal-design» av Macaluso selv.

I motsetning til mer tradisjonelle design har den 45 millimeter store urkassen en varierende tykkelse som er markant slankere mot fronten ved kl. 12 og kl. Dal-designet understrekes derfor ytterligere og med fraværet av frontbezel oppnås en nærmest panoramisk effekt.

Urverket er det redesignede GP09400 kaliber bestående av 245 komponenter og med en frekvens på 21.600 vph (3 Hertz). Den oppskalerte tourbillon-komplikasjonen har et lyreformet bur (et av Girard-Perregauxs historiske design) og er festet til den nederste broen.

Under den øverste broen legger man ved første øyekast merke til fjærhuset, men her skjules det også noe mer: Skjult under fjærhuset ligger en redesignet mikrorotor i hvitt gull som gir automatisk trekker urverket ved bruk.

Noen spesifikasjoner:

  • Urkasse: Roségull, 45 mm diameter, anti-refleksbehandlet safirkrystall, vannresistant til 30 meter.
  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk GP09400-0001 kaliber, 21.600 vph (4 Hz), 72 timer gangreserve, 245 komponenter, tourbillon, timer, minutter, sekunder (via tourbillon).
  • Lenke/rem: Sort alligatorrem med foldespenne i roségull.

View Comments (39)

Leave a Reply

Your email address will not be published.