Leses nå
Frederique Constant lanserer to jubileumsutgaver av Highlife Worldtimer Manufacture

Frederique Constant lanserer to jubileumsutgaver av Highlife Worldtimer Manufacture

  • To utgaver som feirer selskapets 35-årsjubileum.
  • En utgave i stål – og én roségullvariant i begrenset opplag.
  • Priser på henholdsvis 4.295 og 25.995 EUR.

Etter en flerårig dvale er sveitsiske Frederique Constant relansert i Norge – og nå tilbake med dedikerte forhandlere i kongeriket. Med den forholdsvis ferske Highlife-familien som en viktig del av kolleksjonen, skjer det trolig på et gunstig tidspunkt – ettersom tørsten etter pyntede sportsklokker med integrert lenke ikke virker å ha gitt seg helt enda.

De ulike klokkene i Highlife-kolleksjonen er også klokkene fra selskapet som har stjålet det meste av oppmerksomheten fra både publikum og undertegnede de siste par årene, med Tourbillon Perpetual Calendar Manufacture og Worldtimer Manufacture som to av de klart beste variantene.

I anledning det (relativt) unge selskapets 35-årsjubileum, velger man nå å lansere to nye varianter av nettopp Highlife Worldtimer Manufacture. Det betyr én utgave i edelt roségull med blå tallskive (petroleum blue) og én i uedelt stål med ny bruntonet tallskive (chocolate brown), som begge måler 41 millimeter i diameter og 12,9 millimeter i høyden. Førstnevnte vil kun komme i 35 eksemplarer, mens stålutgaven blir langt mer tilgjengelig og uten begrensninger i opplag.

Begge utgavene bygges over samme lest som eksisterende søsken, hvor både det globus-inspirerte tallskivedesignet, den tofargede roterende dag/natt-indikatoren, den dreibare listen over byer og datovisningen i underskiven klokken seks er ingredienser vi gjenkjenner.


ANNONSE


Velkjente skivedetaljer.

En meget velkommen forbedring er at stålmodellen nå oppgis med vannresistens til 100 meter. Det har vært et av få ankepunkter fra et kresent norsk publikum, og er ikke tilfelle på den blåskivede standardvarianten som fortsatt skilter med kun halvparten. For utgaven i roségull er dette ytterligere redusert, til skarve 3 ATM.

Manufacture

På sine 35 år har Frederique Constant utviklet en nesten tilsvarende antall egne urverk. Det er imponerende på flere plan, og som navnet avslører finner man manufaktur-verket FC-718 på innsiden av begge jubileumsutgavene.

Urverket byr på pene detaljer, som oppleves helt mot toppen av det man normalt finner i denne prisklassen. Verkplaten kan vise til tradisjonell perlage, mens man finner sirkulær Côtes de Genève på den store sentrale kloben. Det hele kombineres med blånerte skruer og en gullbelagt rotor hvor «Manufacture» fremheves med en aldri så liten grad av stolthet. Da får vi heller tilgi at gangreserven fortsatt er litt edruelige 38 timer.

FC-718 på innsiden.

Roségullvarianten leveres på en blå rem av alligator og med en ekstra gummirem i samme farge, mens stålvarianten får selskap av brun alligator-rem, brun gummirem og i tillegg kan leveres med lenke.

Jubileumsutgavene virker å være tilgjengelig innen kort tid og oppgitt internasjonal pris er henholdsvis 4.295 og 25.995 EUR.


ANNONSE