Rolexcafé – løst og fast om Rolex

Er det noen som vet hva det koster for en lett polering av en stålklokke med oyster-lenke hos Rolex? Spør for en venn. Skal ikke gjøre dette selv…
 
Hei.
Noen ideer om hva jeg kan få for en 2017 Datejust 36, stål med jubile? Har boks, kvittering etc, en eier, kjøpt i Norge.
 
Er det blitt bedre tilgang på noen stålmodeller nå? Tenker på nye Explorer, som ser ut til noen ganger å være mulig å få tak i uten lang ventetid, i hvert fall i Frankrike.
 
Er det blitt bedre tilgang på noen stålmodeller nå? Tenker på nye Explorer, som ser ut til noen ganger å være mulig å få tak i uten lang ventetid, i hvert fall i Frankrike.

 
Er det nå tegn på at Rolexprisene har begynt å falle, eller er det mer at noen predikerer at uro i verdensøkonomien kommer til å spille inn på prisene?

Det er jo noen som tenker at alt som går mye opp alltid skal mye ned. Tidspunktet kan like gjerne være i morgen eller om 20 år, og det er slett ikke sikkert det skjer heller. Det er vel ingen naturlov inne i bildet her. Så er det noen som sitter på begge gjerdene og driver med ønsketenkning.

Ganske behagelig å egentlig ikke bry seg så mye om dette og tenke at det går som det går og det gode liv består:)
 
Redigert:
Er vel sette en viss prisnedgang eller justering på noken av dei dyraste og mest hypa klokkene som Tiffany Blue ,PP og AP . Sikkert en og anna dyr daytona også . Skulle vel berre mangle egentlig
 
4k%2F62799f3f758ef04fe6a4e66d.jpg
 
Har fulgt diskusjonene på hvorvidt prisene på klokker nå faller, greit sinnsykt dyre f.eks endel AP og slikt faller men så har de også hatt uforholdsmessig stigning de siste årene så at toppen er nådd er bare logisk. Snakker man om Rolex er det vel bare sunt at markedet roer seg. Når folk står i kø på AD for å kjøpe diamantbesatte Datejust er noe galt. Disse klokkene har jo aldri vært spesielt pop bortsett fra hos noen få gærninger som lett bruker massevis av penger på noe som de VET vil falle i verdi så snart gjenstanden er ute av butikken, enten det er luksusbil, diamantsmykker eller en Rolex med diamanter på skiva. Så pga denne hypen har altså folk stått i kø for å kjøpe noe de egentlig ikke liker selv, men fordi de forventer en økonomisk gevinst. Også nyere Rolex sportsmodeller har blitt kjøpt av samme grunn, og av de samme folka. Har selv aldri kjøpt en ny klokke med påslag på gråmarkedet så regner med at dette nå vil ta mer eller mindre slutt bortsett fra de mest ettertraktede modellene som Daytona og de andre sportmodellene. Daytona har man jo måttet »stå på liste» for i nesten 30 år så tviler på at det plutselig tar slutt bortsett fra om man får en total kollaps i økonomien, dvs en kollaps som nesten vil ligne det man kunne forvente under en verdenskrig.
 
Det var ikke ment som fasit, kun min personlige mening, vi får se da! Det er uansett et faktum at når folk står i kø for å kjøpe klokker de egentlig ikke liker selv er dette et negativt utslag som på sikt ikke er bærekraftig.
 
For bare noen få år tilbake skulle alle ha vintage Rolex. Husker jeg vurderte en birth year Red sub 1680, men 250' for en skranglete 50 åring med tvilsom delehistorikk, ble too much.. Har denne hypen død ut?
 
Kommer det et redesignet nytt kaliber 4230 (daytona) mon tro?......Kanskje med 10 slag/pr.sek og flyback komplikasjon også? Og er tiden inne for en facelift av ceratona til 60 års Dagen av Daytona neste år?
Det spekuleres.....