Rimlig klokke

Medlem
10. juni 2012
Innlegg
34
Har ikke gått med klokke på armen siden jeg gikk på skolen og synes det var på høy tid å bruke litt av feriepengene på noe fornuftig :D

Så åpnet døren for klokkeverden. Jeg har tittet endel på nettet og litt i butikker og det jeg har lært så langt er at bilder virkelig lyver. Jeg har sett flere modeller som ser ganske så eksklusive ut på nettet, men som bærer preg av billig-faktoren.

Nå heller jeg i retning av denne modellen: http://store.emporioarmaniwatches.c.../sportivo_watch-AR5933P.html?imagePath=AR5933

På nettet har jeg også tittet litt på Invicta modeller, hva synes dere om disse?

Det jeg er ute etter er en stor klokke, type 45mm+ som ikke har mye unødvendig dill. Jeg liker både lær og stål som reim, men har holdt en knapp på stål, da jeg antar at lær ikke tåler så mye i lengden. Vil helst ikke bruke særlig over 3000, men kan muligens strekke meg til 6000 dersom den er sinnsyk fet :)

Jeg er skeptisk til å handle klokke på nettet, spesielt fra utlandet. Jeg føler at det er tryggere å handle i en butikk der man kan returnere den dersom det skulle være noe feil med den. Hvilke synspunkter har dere på det?
 
Hei og velkommen. Først og fremst ville jeg aldri ha kastet bort penger på en Invicta.
Har du sjekket ut Tissot Seastar serien? Der har du både kvalitet og størrelse+ at du
kan kjøpe den over disk her i kongeriket. Lykke til i jakten;)
 
Hei, og velkommen til forumet.

De fleste her er opptatt av mekaniske armbåndsur fra tradisjonsrike produsenter, og er ikke så glade i batteridrevne moteprodukter. Når det gjelder veldig store ur, så er det delvis en smakssak, delvis knyttet til din egen størrelse, og delvis knyttet til typen ur. Altså er det mer naturlig med et sportsur eller dykkerur over 42mm enn en klassisk, mer dressaktig klokke. Det har vært en bølge nå med veldig store klokker, men den har nok ikke helt slått rot blant de veldig klokkeinteresserte.

Forslagene til deg fra de fleste her på forumet er å se på de rimelige produsentene av gode mekaniske ur, som Certina, Seiko, Longines, eventuelt noe brukt


Her er noen personlige favoritter i de rimeligste prisklassene:

http://www.certina.com/Collection/Gent-Automatic-Collection/DS-1.aspx?m=5
http://glycine.no/index.php?do=product&id=14

og hvis du kunne tenke deg et dykkerur:

http://www.seiyajapan.com/product/S-SBDC001/SEIKO-Prospex-200M-Diver-6R15-Automatic-SBDC001.html



Om du ikke ser poenget med en mekanisk klokke har Certina også veldig forseggjorte kvartsur med flotte lenker i samme stil som den du linket til. Jeg vil foreslå å kjøpe en klokke fra en klokkeprodusent, det føles ihvertfall riktigere for meg personlig.

Rimelige klokker ville jeg ikke ha noe issues med å kjøpe på nettet, men personlig hadde jeg nok foretrukket en fysisk butikk for mer kostbare saker hvis det hadde vært mulig.
 
Høres definitvt ut som at du burde se etter en brukt Seiko diver her på forumet.
Disse dukker regelmessig opp på kjøp/salg sidene her.

Et sikkert valg, og en rimelig inngangsbillett til den mekaniske klokkeverden.

Lykke til, og velkommen til forumet aka galehuset.:p
 
Hei, jeg ville ikke bruke penger på et ur som er laget av en skjorteproducent(armani) men heller kjøpt noe av en klokkeprodusent. Jeg sitter selv å vurderer Seiko fra creationwatches.com http://www.creationwatches.com/prod...-snzh53j1-snzh53-snzh53j-mens-watch-2390.html
Dette er jo en model ikke ulik den du så på fra armani, men uten chronografen gratis tillsendt til norge kommer vell denne på 1400-1500 inkludert moms og toll.
Og såvidtjeg har forstått her inne er ikke Seiko i mot at klokkene selges på nett, som f.eks Omega, Rolex og Breitling MF.
Nyt jakten, den er en stor del av gleden med klokkeshopping. :)
 
DS-1 er veldig stilig, en ordentlig klokke til noe slikt som 4500. Du får den på lenke også, jeg ville kanskje kjøpt den med lenke og så kjøpt en skinnrem vedsidenav, så den "for evig" kan settes i original stand, siden skinnremmer er mer forbruksgjenstander.

Men legg merke til at den bare er 39mm, en mer klassisk størrelse uten at det betyr at den kommer til å være bitteliten. Hvis du var ute etter noe ekstra stort er ikke den det, men det går kanskje an å gå i en butikk og se på den?

3193435017_0c756a797e_b.jpg


fra http://www.flickr.com/photos/11550743@N04/3193435017/in/photostream/


Her er en tråd med flere bilder: http://uhrforum.de/certina-ds-1-fuer-mich-etwas-besonderes-t61919

Den lenken er veldig flott.
 
Etter å ha sett på de forskjellige DS-1 modellene må jeg si at jeg falt pladask for denne, men det ble også 3x prisen jeg hadde tenkt.

image_673.jpg


Hvilke erfaringer har dere ved å kjøpe klokker fra svenske sider som leverer til Norge, som for eksempel klockia.se. Er det risikabelt?
 
Orient er ikke å glømme heller, mye fint der - og Hamilton selvfølgelig. Mye kvalitet for rimlig peng det (begge selges på Creationwatches)
 
Er vel ikke noe forskjell i kvaliteten mellom Certina og Tissot. Er samme urverket i disse og veldig mange andre svetsiske klokker med chronograf.
 
Prisen handler jo mye om merkevarebygging og lignende. Hvorfor det er så stor forskjell mellom disse to er jeg ikke helt sikker på, Tissot og Certina har samme eier (swatch group) og er i samme segment.
 
Forskjellen ligger i urverket...

Forskjellen er urverket.

Certina DS 1 Automatic Chrono, C006.414.16.031.00
Bruker urverket (movement): Valjoux 7750 Automat

Tissot Couturier Automatic T035.614.16.031.00
Er utstyrt med C01.211, som er ett rimeligere urverk. Dette urverket har kun dato, ikke ukedag.

Tissot Couturier Automatic kan også levers med 7750, T035.614.16.051.00,
og da blir prisen mer lik Certinaen.
 
I mine øyne var Certinaen et vesentlig penere ur enn Tissot-klokken!

Det er jeg så absolutt helt enig i.
Særlig liker jeg den sorte versjonen. Den er flott:)
GetFile.aspx



Noen rimeligere chrono forslag:

Hamilton Offiser. Denne likte jeg godt. Vekker litt IWC vibber.
1288252818_large_Khaki_Field_OfficerAutoChrono_H71716533.jpg


Ser den på ebay ligger på rundt 800USD, så med moms kan du vel kansje få den for 5-6000kr.http://www.ebay.com/itm/Hamilton-Khaki-Automatic-Chronograph-Officer-Mens-Watch-H717160-/280896307332?pt=Wristwatches&hash=item4166b98084#ht_7537wt_1046

Et annet forslag, Swiss Army Ambassador:
41wqnWcOVmL.jpg


Ellers ville jeg også sjekket ut http://www.christopherward-usa.com/ , de har mange flotte ur til under 5000kr.
 
Jeg kjøpte denne http://no.uniwatches.com/product/Seiko-Automatic-Divers-SKX009K2-Automatic-Divers-herreklokke/4468

Levert på dør ila 7-8 dager. Gikk fint for meg, og fikk en rask bekreftelse på når pengen ble trukket fra konto (ved sending av klokken). De leverte Fed-ex trackingnr. med oversikt over hvor pakken var. Føltes trygt.

Med mva kom handelen rett bak 2 400,-.

Jeg er som sagt en gammel Tag-Heuer man, og var litt skeptisk. Mye skryt på nett var kun litt beroligende, du vet hvordan det er, man vil ha klokken på armen før man kan avsi dom;)

Nå, en drøy måned etter at jeg fikk klokken er jeg kjempe fornøyd. Uret er tungt, men sitter godt på armen for det. Det er masse kvalitet i den kassen. Det eneste som trekker ned litt er en fille ting, som ikke merkes eller ses. Lenken er ikke smidd, det er stål "binders" som holder lenken sammen, og det er synlige skjøter bak. Dette gir lenken en litt slapp følelse når du har klokken av armen, på andre siden av skalaen fra selve uret/kassen. Men den sitter godt på armen, og ser vel egentlig grei ut. Alt i alt en klokke som jeg koser meg med, og kan anbefalle.