- Falske klokker er et sosialt problem

I mine øyne er Steinhart og Alpha hommage klokker, og ikke fakes.
Steinhart er ærlige i sin markedsføring av klokkene.
De opplyser om type urverk, og har logoen sin plassert på skiva.

En fake er laget med ett eneste formål for øyet, og det er å lure noen til å betale (for) mye penger for et produkt som ikke er av den kvalitet som merkevarenavnet skulle tilsi.

Helt enig, hommage kan tildes tolkes som en form for "hyllest" til orginalen om man setter det på spissen. Rene kopier er for "fake people" imo.
 
Helt enig, hommage kan tildes tolkes som en form for "hyllest" til orginalen om man setter det på spissen. Rene kopier er for "fake people" imo.

Generelt er det noe av det dummeste argumentet jeg kan tenke meg!:) Vi har nok hatt denne diskusjonen mange nok ganger til at vi kan enes om at vi aldri blir enig. I Italia har de fått meget streng merkevarebeskyttelse, og der "hyller" de Gucci med vesker og skjerf som ligner. Fordelen er at Cucci som selges på stranden koster mye mindre...
 
Det jeg mente var at det er, etter min mening, forskjell på "hommage" og rene fakes.
Om jeg har noe til overs for hommage, eller "knock-offs" er en helt annen sak.;)

Tilbake til topic.
Fakes er et problem fordi disse går med til å finansiere kriminell virksomhet, ikke bare brødfø gateselgeren.
At Biver har en personlig mening om folkene som kjøper disse blir som et musepiss i havet å regne i forhold til all annen møkk dette fører med seg.
 
"Have you noticed something odd about Rolexes? Especially the modern ones that wind automatically when you move your wrist about? A great many owners wear them on their right hand. I jump to no conclusions here but you can feel free."

Tro om Kongefamilien ser på Top Gear? :D
 
Kan du utdype dette?
Falske kopier er et stort problem for mange produsenter, fordi de mister både omsetning og, enda viktigere, omdømme. Det er et problem for kundene, som kan bli lurt til å betale for et dårligere produkt enn de mener å kjøpe - jmf alt det som selges som ekte "merkeklær" og "designmøbler" på kanaler som Finn.no og diverse outlets. Men mest av alt er det et problem for samfunnet fordi det gir enorme inntekter til kriminelle organisasjoner og tilsvarende skatteunndragelser. Den som selger et produkt som er ulovlig fremstilt, ulovlig inntatt til landet og ulovlig solgt, betaler ikke skatt.

Et annet poeng er at siden produksjon, distribusjon og salg av slike produkter foregår i grenselandet mellom hvit og svart økonomi, og ulovlige kopier et egnet område for hvitvasking av penger. Eksempel: I noen land er piratproduksjon akseptert og semi-tillatt. En kriminell organisasjon som eier en slik fabrikk for fremstilling av for eksempel kopier av håndvesker, kan betale produkjsonen med penger tjent på salg av de samme produktene i Vesten. Pengene idiotiske turister legger igjen hos den hyggelige afrikanske selgeren på stranda i Nice, går gjennom den svarte økonomien i EU og ender opp som lovlig inntekt som man kan ta lovlig utbytte av i Kina .- hvor skatten er lav. Inntjeningspotensialet er enormt for den som har organisasjon til det, og det er det de store kriminelle nettverkene som har.

For et lite innblikk i kopiindustrien for merkeklær anbefaler jeg å lese boken "Gomorra", som viser hvordan den Napolitanske Camorraen ved hjelp av nettopp kopiprodukter har kontroll på store deler av den Italienske moteindustrien - både den hvite og den svarte.

I tillegg kommer at kriminelle organisasjoner ikke trenger å bry seg om HMS for de ansatte, giftig eller ulovlig innhold i produktene, m.v. Nå har lovlig industri ikke akkurat rent rulleblad når det gjelder produksjon i lavkostland, men forskjellen er at de kan påvirkes og endres.

Kopiindustrien er et gigantisk internasjonalt kriminelt problem, og det vil forbli slik sålenge tankeløse mennesker fortsetter å ignorere ulempene fordi de vil gjøre et "kupp".
 
Det var et innlegg i D2 om piratvirksomhet for 4-5 uker siden, meget bra skrevet. Men finner det ikke igjen. Noen som har tilgang?
 
Kan du utdype dette?

Ser at Hopalong utdypet dette svært så bra.
Poenget er at bakmennene for produksjon av fakes står bak forskjellig type kriminell virksomhet. Bl.a. narkotika slag, prostitusjon, menneskehandel, våpensmugling, dokument forfalskning, etc...
Markedet av fakes er beregnet til 250 milliarder USD. Dette er en enorm svart økonomi, og falske klokker er en del av det. Mao ikke småfisk som driver med dette.

Litt trivia; Var en tur innom lab'en til DNV ifjor. Der fikk vi vite at f.eks.markedet for falske flydeler er kun slått av narko industrien. Det er grunn til å tro at det er mange av de samme bakmennene som står bak den type virksomhet.
 
I D2-artikkelen fra 10. september kunne man bl.a. lese følgende:

"FBI har påvist at terroranslaget mot World Trade Center i 1993 var finansiert av piratkopier. Det var også togbombene i Madrid i 2004".

"Den europeiske politiorganisasjonen Interpol knyttet nylig baskiske separatister, den libanesiske Hizbollah-militsen og terrororganisasjonen Al-Qaida til salg av blant annet falske bildeler".

"Hvert år forsvinner 2,5 millioner arbedsplasser som følge av piratkopiering, ifølge OECD. 3000 menneskeliv går tapt grunnet farlige kopier".

Hvis man vil sette seg inn i problemstillingen er nok boken Knockoff til Tim Philips verdt å lese. Han var også en av kildene til artikkelen i D2.


Knockoff: The Deadly Trade in Counterfeit Goods: The True Story of the World's Fastest Growing Crime Wave:

http://www.capris.no/product.aspx?isbn=0749449411

In this compelling account, "Knockoff" exposes the truth behind the fakes and uncovers the shocking consequences of dealing in counterfeit goods. Travelling across the globe, Tim Phillips shows that counterfeiting isn't a victimless crime; it is an illegal global industry undermining the world's economies. Based on interviews with victims, investigators and the people who sell counterfeits, "Knockoff" reveals the link between what we see as 'innocent' fakes and organized crime. Phillips describes in detail how the counterfeiters' criminal network costs jobs, cripples developing countries, breeds corruption and violence, and kills thousands of people every year. He shows that by turning a blind eye to the problem, we become accomplices to theft, extortion and murder.