Den store Whisky-tråden

On the rocks eller neat?

  • On the rocks

    Stemmer: 86 22,9%
  • Neat

    Stemmer: 289 77,1%

  • Antall stemmer
    375
Endelig helg.:D

20180914_172239.jpg
 
NÅ snakker vi! Hvordan er tilårskommen Laphroaig? Jeg har til gode å smake noe eldre enn 18 år..:(

fra polet:

Laphroaig 27 YO
Sitrus, nektariner, banan med hint av lychee, samt hvit pepper

Greier ikke helt å se for meg DET.
Men Laphroig er Laphroig -og den er sikkert bra

Sitrus og nektarin er faktisk ikke helt fjernt.:)
Frukt er det absolutt. Og karamell.
Og røyk. Etterhvert.:)
Mange år på fat klarer altså ikke å knekke det typiske torvpreget.
At den kan være så myk men samtidig så intens er ganske imponerende.
Kunne sikkert hatt godt av et par % til.
Verdt prisen? Njaaaa...nei.:p
 
Da overlevde jeg whiskymessen denne gangen også.
Først ut var Springbank.
De er vel ikke i stand til å lage dårlig whisky.
Denne var helt ok, men kommer nok ikke til å handle den.
20181020_130320.jpg


Balvenie er en evig favoritt.
21års lagring gjør denne helt fantastisk.
Ekstra fyldig og fruktig. Liker du 12-åringen kommer du til å elske denne.:)
20181020_132117.jpg

Smaking av Knockdhu 10yo, Glenfarclas 21yo, Hazelburn 10yo, Cail Ila 6yo, og tilslutt en heftig 7yo single Islay malt som etter sigende kommer fra et destilleri som begynner på L og slutter på N.;)

20181020_135637.jpg

For dem som liker kraftig røyk og frisk sitrus.
20181020_151302.jpg


Laphroaig.:D
20181020_161014.jpg

Dagens store positive overraskelse.
Bruichladdich lager bra saker, men denne tar kaka.
Frisk, fyldig, sitrus og vanilje.
Ung whisky som kan synes litt overpriset, men som er vel verdt pengene etter min mening.
20181020_161600.jpg

Nå må jeg innrømme at all smakingen har tatt på, så jeg klarer ikke å huske helt hva jeg synes om denne.:p
Ja ja.:rolleyes: Moro var det lell. Etter denne drakk vi en god del utover dagen og kvelden, men ingenting som trenger å beskrives her.:D
Rimelig redusert idag ja...:oops:
20181020_164542.jpg
 
Har en kjedelig Japansk slik:

Hibiki.Harmony.Masters.Select.jpg


Hadde også en pose slike. Tok 1 stk. og la oppi full flaske for to dager:

stjerneanis-hel-100-g.jpg


Nå har jeg medisin-Whisky. :Do_O

Edit: Hadde oppi en strimmel fra en klementin og 10 kaffebønner (Yirgacheffe). Whiskyen ble iallfall mer interessant enn den var originalt. Sikkert noe IKEA-effekt ute og går her.

Så - hadde stjerneanisen ligget litt i whiskyflaska litt kortere, så kunne dette blitt en innertier. Prøvde å korte ned eksponeringen i en Balblair, og det ble godt. :)
 
Redigert:
  • Liker
Reaksjoner: sunshine