Øl

prøvd kaustisk soda?
Tar knekken på det meste, inkludert aluminium ;)
har brukt det i store mengder ved brygging, og mistenker at det burde gjøre susen.

med nærmere ettertanke så har jeg både kaustisk soda og et ødelagt glass stående, så kanskje jeg skulle prøve?

Kanskje dette endelig er et spørsmål det faktisk ikke går an å quote en fasit på, men der kun empiri kan gi svar. Min erfaring er at et ølglass som er infisert med fett - må kastes.

Hva er din?
Her er mer empiri. Julaften ble ølglassene våre vasket, av en hjelpsom slektning, sammen med tallerkener som var brukt til pinnekjøtt. Selv om de ble kjørt på 70 gr. maskinprogram, holdt de dårlig på skummet etter det. I dag har jeg vasket alle for hånd med et vaskemiddel som består av 80 % NaOH (kaustisk soda). Har testet et av dem nå med en boks 1664, og det holdt på skumrendene i over en halvtime etter det var tømt.
DSC_0128.JPG

Underveis:
DSC_0137.JPG

20 min. etter tomt:
DSC_0138.JPG
 
Redigert:
Har noen et godt vannhull å anbefale i London? Helst et med et godt utvalg i enten neipa eller belgisk.