Leses nå
Farer lanserer ny kolleksjon med månen i sentrum

Farer lanserer ny kolleksjon med månen i sentrum

  • Det britiske mikromerket Farer presenterer tre nye modeller med månefase-komplikasjon.
  • Klokkene har en stor håndmalt månedisk med selvlysende Super-LumiNova.
  • Farer Moonphase får en veiledende pris på cirka 19.000 kroner.

Månefasen er ikke bare en av horologiens tidligste komplikasjoner, men er også en av de mest flotteste å se på. På de fleste klokker kikker miniatyren av månen frem fra et lite vindu, som ofte er diskré plassert i en underskive med kalendervisning eller små sekunder.

Månen i sentrum

Farer Moonphase setter imidlertid månefase-komplikasjonen i sentrum – og det bokstavelig talt. Modellen har et stort halvmåne-formet vindu på øvre del av tallskiven, hvor en håndmalt månedisk kikker frem.

I følge det britiske mikromerket er disken håndmalt i Genève, og med et stort innslag av Super-LumiNova OR X1. Det selvlysende materialet er også å finne på viserne, mens tall eller indekser eller laget fra blokker av samme materiale. Skal vi tro bildene gjør dette klokkene til et interessant skue i mørke omgivelser.

Selvlysende materiale på månedisk, visere og tall.

Ved lansering kommer Farer Moonphase i tre forskjellige varianter, med forskjellige tallskiver. Faktisk byr også månediskene på ulike farger, som i følge merket representerer månens forskjellige fargenyanser under ulike forhold.

Kassen har en puteformet fasong, er tilsynelatende basert på samme design som Farer benytter i eksisterende modeller som Durham, Mansfield og Lethbridge. Sidene av kassen har imidlertid blitt frisket opp med en særegen tekstur som Farer kaller «grain twist».

Kassen har fått en særegen tekstur på sidene.

Klassiske dimensjoner

Går vi dypere i tallene er diameteren på 38,5 mm, mens tykkelsen er på 10,5 mm. Fra remfeste til remfeste måler kassen 43,8 mm, mens festene i seg selv tar 20 mm remmer. Fronten er beskyttet av et ripesikkert safirglass, og klokken er vanntett til 50 meter.

De tre modellene i Moonphase-kolleksjonen drives alle av samme Sellita SW288-1 M a i «elaboré»-utgave, som er manuelt opptrekkbart urverk med 45 timer gangreserve. Farer har satt sitt preg på verket med selskapets logo og karakteristiske pilformede mønster, som er synlig gjennom glasset i baklokket.

Urverket er levert av sveitsiske Sellita.

Farer Moonphase er tilgjengelig nå på merkets nettsider, og har fått en veiledende pris på 1.695 euro. Med dagens kurs blir det omkring 19.000 kroner før eventuelle avgifter.