Leses nå
Panerai lanserer Luminor Due Luna

Panerai lanserer Luminor Due Luna

  • Panerai presenterer fire nye 38 mm referanser med månefase.
  • Den første komplikasjonen i Luminor Due-kolleksjonen.
  • Veiledende priser starter fra 9.300 euro.

Det var en tid da Panerai var ensbetydende med store, maskuline og militær-inspirerte klokker. Etter at Jean-Marc Pontroué overtok sjefsstolen i 2018, har imidlertid det opprinnelig italienske merket fått en gradvis mer sporty og livsstils-orientert profil.

Luminor Due Luna er langt på vei en fortsettelse dette, og utvider Panerais mest pyntede kolleksjon med sin første komplikasjon. Luminor Due ble opprinnelig introdusert i 2016, som et slankere og mer elegant alternativ til tøffingene Luminor og Radiomir. Dressklokker à la Panerai – om vi setter det helt på spissen.

På italiensk betyr «Luna» måne, og ikke overraskende byr Luminor Due Luna på en månefase-komplikasjon. Visningen er plassert kl. 3 på tallskiven, mens små sekunder er å finne kl. 9. Månefase har Panerai vartet opp med tidligere, men ikke i en slik symmetrisk layout.

Bak tallskiven sitter nemlig det nye P.900/MP, som er basert på det eksisterende kaliber P.900. Sistnevnte er i følge enkelte eksperter en rebranding av kaliber OP XXXIV, som ble produsert for Panerai av søsterselkapet ValFleurier. Grunndesignet ble opprinnelig utviklet for Baume & Mercier, og er kanskje mest kjent under navnet Baumatic.

Kaliber P.900/MP har automatisk opptrekk og en gangreserve på 3 dager, mens frekvensen ligger på 28.800 halvsvingninger per time. På stålutgavene er det ikke mulig å se urverket i aksjon uten å åpne klokken, men versjonen i gull stiller med glass i baklokket.

Ved lansering slippes Luminor Due Luna i fire ulike referanser – PAM01179, PAM01180, PAM01181 og PAM01301. Samtlige har kasser på 38 mm med 30 meters vannresistens, men materialene varierer mellom rustfritt stål og «Goldtech» rødt gull. Tallskivene er fordelt på perlemor, sølvgrå eller mørkeblå sunburst.

Panerai kaller ikke nyhetene for dameklokker (ei heller herreklokker), men rett på sak fremstår spesielt to av variantene som tradisjonelt feminine. De øvrige to ligger nærmere «unisex», og kan være aktuelle for en større bredde av kjøpere.

Den blå PAM01179 og den sølvgrå PAM01180 er begge priset til 9.300 euro. Gullvarianten PAM01181 er naturlig nok høyere priset til 20.700 euro, mens stålmodellen PAM1301 med lenke har landet på 10.100 euro. I norske kroner betyr dette trolig at Luminor Due Luna får en startpris rett sør for 100.000 kroner.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!