Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Hermès lanserer Slim d’Hermès Squelette Lune

Hermès lanserer Slim d’Hermès Squelette Lune

En ny fransk lekkerbisken med sveitsiske aner.

Fortsatt forbinder nok folk flest Hermès med andre luksusvarer enn klokker. Likevel har det franske merket ingen skjeletter i skapet når det kommer til tikkende armpynt. Fremfor å satse på kjipe moteklokker av varierende kvalitet, har Hermès fulgt en ambisiøs og langsiktig plan om å bygge et vaskeekte manufaktur.

Siden midten av 2000-årene har familieeide Hermès foretatt investeringer og oppkjøp av sveitsiske produsenter og spesialister som Natéber (tallskiver), Joseph Erard (kasser) og Clerc Thierry Création (prototyper). Selskapet eier også 25 prosent av urverkprodusenten Vaucher Manufacture Fleurier, som i sin tid ble spunnet ut av Parmigiani Fleurier.

I dag leverer Vaucher urverk til både Hermès og Parmigiani, men har også etablert seg som en av de ledende leverandørene av high-end urverk til eksterne klienter. Tenk Richard Mille og Audemars Piguet – men også svenske Sjöö Sandström og norske Micromilspec. Med andre ord besitter Hermès muligheter mange klokkemerker bare kan drømme om.

Slim d’Hermès Squelette Lune

Slim d’Hermès Squelette Lune. Bilde: Joel Von Allmen / Hermès

Kolleksjonen «Slim d’Hermès» ble introdusert i 2015, og huser noen av merkets mest entusiastvennlige modeller. Elegante og slanke dressklokker – men milevis unna den du arvet av bestefar eller fikk til konfirmasjonen. Innenfor det vi grovt sett kan kalle kategoriens tradisjonelle rammer (rund og slank kasse, anstendig diameter, mekanisk urverk, minimalistisk design), har Hermès lykkes i å skape noe fresht og distinkt.

Slim d’Hermès Squelette Lune er det nyeste tilskuddet i kolleksjonen. Klokken viderefører kjente elementer som den spesielle slanke kassen på 39,5 mm, de enkle viserne og den unike fonten (av den grafiske designeren Philippe Apeloig). Der slutter også mange av likhetene, for denne gangen har Hermès gjort flere drastiske grep som etablerer et nytt og enda mer moderne uttrykk i kolleksjonen.

Fremfor en minimalistisk urskive har merket gått for en åpen skjelettert løsning, hvor urverkets indre står på utstilling. Innrammingen består av en bezel av blankpolert platina, mens resten av kassen er utført i sandblåst titan.

Bilde: Joel Von Allmen / Hermès

Det er mye som skjer på urets fremside, men den mørke fargepaletten bidrar likevel til et forholdsvis dempet uttrykk for en «openworked» klokke å være. Den spesielle doble månefaseindikatoren er blant elementene som stikker seg frem. Med en nærmest fotorealistisk utførelse sender tankene til Arceau L’Heure De La Lune (som tok «Calendar and Astrononmy Watch Prize» under GPHG 2019).

Urverket er Hermès’ nye kaliber H1953, som både byr på en flott finisj og en herlig mikrorotor som er felles for flere av de mest interessante urverkene fra Vaucher-fabrikken. Flere av de nøyaktige detaljene rundt verket er foreløpig ukjent, men det er nærliggende å anta at arkitekturen slekter på Vaucher 5400-familien. Og det er slettes ikke noe dårlig utgangspunkt.

Førsteinntrykk

Bilde: Joel Von Allmen / Hermès

I motsetning til årets store lansering av sportsklokken Hermès H08 (som ble møtt med unison begeistring fra oss i redaksjonen), representerer Slim d’Hermès Squelette Lune en annen side av Hermès. En litt mer voksen og seriøs side, som kanskje kan sies å ligge nærmere de mer tradisjonelle sveitsiske (og tyske) toppmerkene.

Likevel er Slim d’Hermès Squelette Lune neppe en klokke for alle og enhver. Skjeletterte klokker har som kjent en tendens til å være polariserende – noe man enten elsker eller hater. Dersom man er åpen for åpne klokker er Slim d’Hermès Squelette Lune imidlertid verdt å undersøke nærmere. For både i design og kvalitet fremstår fransk-sveitseren som et konkurransedyktig og svært attraktivt alternativ.

Fakta og pris

Hermès Slim d’Hermès Squelette Lune

Diameter: 39,5 mm
Kassemateriale: Titan (mellomkasse, baklokk), platina (bezel)
Urskive: Svart, skjelettert
Glass: Safirglass (foran, bak)
Rem: Matt grafittgrå alligator, spenne av titan

Urverk: H1953
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, dobbel månefase
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: Cirka 48 timer

Veiledende pris: 185.700 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på hermes.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!