Leses nå
Jaeger-LeCoultre introduserer Master Ultra-Thin Tourbillon Moon

Jaeger-LeCoultre introduserer Master Ultra-Thin Tourbillon Moon

Selvtrekkende, tynt og komplisert fra Jaeger-LeCoultre.

Tourbillonen har kanskje ikke helt den samme posisjonen som den engang hadde. Da Jaeger-LeCoultre introduserte sin første serieproduserte tourbillon i 1993, var mekanismen fortsatt eksklusivt forbeholdt en håndfull produsenter. I dag er tourbilloner langt mer tilgjengelige, både med tanke på utvalg av modeller og prisklasse. Sveitsiske merker som Frederique Constant og TAG Heuer tilbyr (eller har tilbudt) klokker med tourbillon til rett i overkant av 100.000 kroner, men det er liten tvil om at disse klokkene har et vesentlig mer industrielt og masseprodusert preg enn de tradisjonelle tourbillonene i høyere prisklasser.

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Moon (Bilde: Jaeger-LeCoultre)

Nye Master Ultra Thin Tourbillon Moon fra Jaeger-LeCoultre er en tourbillon av den gamle skolen, basert på en mer håndverksorientert tilnærming. For første gang i merkets historie kombineres en tourbillon-mekanisme med en månefaseindikator, muliggjort av det nye kaliber 983. I følge Jaeger-LeCoultre er verket delvis basert på det eksisterende kaliber 978. Til tross for å være en slank klokke (som navnet også røper), er urverket faktisk av den selvtrekkende sorten med en ordinær sentral rotor.

Observante lesere vil nok straks legge merke til månefaseindikatoren er noe litt utenom det vanlige. I tillegg til den ordinære disken med gullfarget måne og stjernehimmel, har Jaeger-LeCoultre omringet denne med månefaseindikator for den sørlige halvkule (venstre side) og antall dager siden siste fullmåne (høyre ride). Øvrige finesser inkluderer den spesielle «hoppende» dato-komplikasjonen, hvor datoviseren gjør et større byks fra 15. til 16. for unngå å dekke over tourbillonen.

Urverkets finisj oppleves som ganske typisk Jaeger-LeCoultre, med Côtes de Genève, solstråle-mønster, perlage og polerte kanter. Rotoren av rødt gull har et skjelettert design, men innslag av både polert og sandblåst finisj. Resultatet er vakker å se på, men også noen man forventer av både Jaeger-LeCoultre og klokker generelt i denne prisklassen.

Kassen er utført i «Le Grand» rødt gull, som er en ny gulllegering introdusert av Jaeger-LeCoultre i år. I følge produsenten har gullet en sterk glans og fargedybe, og skal være svært resistent mot bleking over tid. Diameteren på 41,5 mm vil skremme de færreste, med en tykkelse på kun 12,1 mm har klokken en slank profil – i alle fall for en komplisert og selvtrekkende sak å være.


ANNONSE


Master Ultra Thin Tourbillon Moon er produsert i tråd med Jaeger-LeCoultres «1000 Hours Control»-sertifisering, og kommer med en garanti på hele 8 år. Sistnevnte omfatter for øvrig alle klokkene i merkets kolleksjon, og var en økning som ble introdusert i fjor.

Førsteinntrykk

Årets siste kompliserte fra Jaeger-LeCoultre er ingen stor revolusjon, men oppleves som en naturlig forlengelse av Master Ultra Thin-familien. Førsteinntrykket er et tidløst og klassisk ur, men små og unike detaljer er trekk som fort kan sjarmere potensielle kjøpere.

Det er alt i alt lite å utsette på en klokke som Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Moon, men i denne kategorien og prisklassen handler det ofte om de små marginer og subjektive preferanser. For den rette kjøperen kan klokken være det man har ventet på – mens den for det store flertallet nok kun vil forbli en av mange klokkedrømmer.

Fakta og pris

Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Moon
Q1692410

Les også...

Diameter: 41,5 mm
Tykkelse: 12,1 mm
Kassemateriale: «Le Grand» rødt gull
Urskive: Eggeskallfarget
Glass: Safirglass
Vannresistens: 5 bar (50 m)
Rem: Brun alligatorrem

Urverk: JLC kaliber 983
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato, tourbillon, trippel månefase
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 45 timer

Tilgjengelighet: November 2020
Veiledende pris: 85.000 sveitsiske franc (inkl. mva.)

Mer informasjon er tilgjengelig på jaeger-lecoultre.com.