Leses nå
F.P. Journe lanserer Astronomic Souveraine

F.P. Journe lanserer Astronomic Souveraine

Prototypen fra Only Watch presenteres i endelig utgave.

Etter veldedighetsauksjonen Only Watch i Genève forrige helg, har mye av fokuset vært rettet mot Patek Philippe. Med en unik utgave av Grandmaster Chime i stål, sørget den ærverdige sveitseren for en ny verdensrekord for dyreste klokke. For kresne samlere og entusiaster var det imidlertid flere klokker som fikk hjertet til å slå litt raskere.

F.P. Journe Astronomic Blue var soleklart blant disse. Klokken er omtalt som en prototype, basert på det nye kaliber 1619 med hele 18 funksjoner og komplikasjoner. Kassen i mørkegrått tantal er festet til en orange alligatorrem, som passer godt til den blå urskiven. Astronomic Blue endte til slutt med å gå under hammeren for 1,8 millioner sveitsiske franc.

Lanseringen av Astronomic Souveraine lå egentlig litt i kortene – for det ville vært for råflott å dedikere et nytt komplisert urverk til kun én klokke. Kjøperen av den unike Astronomic Blue trenger nok likevel ikke å fortvile, for standardmodellen har flere synlige forskjeller. Urskiven har fått et mer konvensjonelt fargeskjema, og kassen er utført i rustfritt stål. Også urverket har en annen finisj, som er mer i tråd med de øvrige produksjonsmodellene til F.P. Journe (prototypen hadde kun en grov finisj).

I likhet med prototypen er Astronomic Souveraine inspirert av et lommeur François-Paul Journe produserte på slutten av 80-tallet. Komplikasjonene er fokusert rundt himmellegemene og verdensrommet, med funksjoner plassert både på skivesiden og urverksiden. Ved hjelp av 758 komponenter er det blant annet realisert en tourbillon med constant-force-mekanisme (remontoir d’egalite), minute repeater, stjernetid (sidereal time), tidsjevningen (equation of time) og årskalender.

To drivfjærer sørger for en gangreserve på 40 timer ved fullt opptrekk, og mekanikken er huset i en 44 mm kasse. Hvor mange Astronomic Souveraine som vil produseres per år er ikke kommunisert, men vi tipper det vil kunne telles på én hånd. Med en pris på rundt 8,1 millioner kroner etter dagens kurs, vil nok klokken kun forbli en drøm for de aller fleste av oss.

Mer informasjon om F.P. Journe Astronomic Souveraine er tilgjengelig på fpjourne.com.

Fakta og pris

Modell: F.P. Journe Astronomic Souveraine
Dimensjoner: 44 mm; 13,8 mm
Materiale: Stål

Urverk: Kaliber 1619
Type: Mekanisk, manuelt
Funksjoner: Timer, minutter og sekunder; tourbillon med remontoir d’egalite; minute repeater; stjernetid; ekstra tidssone; månefase; årskalender; tidsjevningen; soloppgang/solnedgang; dag/natt; seconde morte; gangreserve
Frekvens: 21.600 vph (3 Hz)
Gangreserve: 40 timer

Rem: Svart alligator

Veiledende pris: 885.000 sveitsiske franc
Tilgjengelighet: Ventes i F.P. Journes egne butikker i andre kvartal av 2020

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!