Leses nå
Patek Philippe Grandmaster Chime for Only Watch selges for 31 millioner CHF

Patek Philippe Grandmaster Chime for Only Watch selges for 31 millioner CHF

Grandmaster Chime ref. 6300A er nå verdens dyreste klokke.

Patek Philippe stjal showet da årets utgave av Only Watch fant sted i Genève i ettermiddag. Det var på forhånd høye forventninger til Patek Philippes bidrag til den biennale veldedighetsauksjonen, hvor majoriteten av inntektene går til forskning på Duchenne muskeldystrofi. En ny verdensrekord var nok likevel bare noe man kunne håpe på, i auksjonen som for andre gang ble fasilitert av auksjonshuset Christie’s. Estimatet for klokken var i utgangspunktet satt til 2,5 millioner til 3 millioner sveitsiske franc.

Med en hammerpris på 31 millioner sveitsiske franc – eller rett i underkant av 285 millioner kroner etter dagens kurs – brøt Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A-010 to tidligere verdensrekorder med god margin. Verdens forrige dyreste armbåndsur, Paul Newmans personlige «Newman Daytona», gikk for «bare» 17,7 millioner dollar under Phillips’ profilerte auksjon i 2017. Verdens forrige dyreste klokke, Patek Philippe Henry Graves Jr. Supercomplication (et lommeur fra 1920), ble solgt for 24 millioner dollar av Sotheby’s i 2014.

Patek Philippe Grandmaster Chime ref. 6300A-010. (Foto: Patek Philippe)

Men hva er det egentlig som gjør Grandmaster Chime ref. 6300A-010 så spesiell? «Standardutgaven», Grandmaster Chime ref. 6300G i gull (mer info hos Patek her), er det mest kompliserte armbåndsuret fra Patek Philippe noensinne. Klokken ble introdusert i 2016, men så egentlig dagens lys to år tidligere som jubileumsmodellen ref. 5175R i kun 7 eksemplarer.

Urskive i rødt gull med Breguet-numeraler. (Foto: Patek Philippe)
Urskive nr. er utført i gull med svart finisj. (Foto: Patek Philippe)

Grandmaster Chime ref. 6300A-010 byr ikke bare på unike urskiver og fargedetaljer, men er i tillegg den eneste Grandmaster Chime utført i rustfritt stål. Og slik vil det sannsynligvis også forbli, ettersom hele konseptet med Only Watch er at hvert klokkemerke stiller med en unik klokke som kun skal finnes i ett (1) eksemplar i hele verden.


ANNONSE


De øvrige auksjonsresultatene fra Only Watch er live nå på christies.com.


ANNONSE