Leses nå
Excess – en spesiallaget klokke til «Exit»

Excess – en spesiallaget klokke til «Exit»

En mekanisk klokke dedikert til den suksessrike tv-serien på NRK.

Med knuste strømmerekorder og flere bransjepriser i beltet, er Exit utvilsomt blant de mest omtalte norske tv-produksjonene noen gang. Serien, hvor Adam, Jeppe, Henrik og William utgjør firkløveret, skildrer finansmiljøets mest usympatiske side – som vi skifter mellom å elske, la oss sjokkere av og bent ut hate.

I disse dager foregår innspillingen av sesong 3 av den populære serien. Det betyr et garantert gjensyn med dyre biler, raske båter og en utrettelig ekstravagant og narsissistisk livsstil, hvor også klokker har vært en ingrediens vi klokkeinteresserte har bitt oss merke i. Foran årets sesong er det litt ekstra spenning knyttet til håndleddspryden på én av skuespillerne, i det minste for Trond Lid Cappelen. Han har nemlig fått lov å produsere en egen klokke, spesielt for Exit.

Excess i Exit

– Produksjonsselskapet bak serien ønsket seg en egen klokke, og at jeg får muligheten til å levere den er utrolig kult. Helt fantastisk – rett og slett. Samtidig er jeg jo litt bekymra for oppfatningen blant klokkefolket, forteller Trond Lid Cappelen.

Trond Lid Cappelen. Bilde: Sveinung Bråthen

Vi har akkurat startet samtalen om et ganske uventet klokkeprosjekt, hvor Lid Cappelens klokke «Excess» for tv-serien Exit nærmer seg realitet. Navnet har klokken fått fra seriekarakterenes livsstil, preget av fullstendig overflod – og utgaver for det åpne markedet vil samtidig lanseres.


ANNONSE


Lid Cappelen er selv et kjent navn i klokkemiljøet, spesielt på ulike Facebook-grupper. Han har blant annet startet gruppen Luksur, og vært med på å starte tjenesten Klokkeregisteret.

De tekniske detaljene.

– Jeg digger jo TV-serien og er lidenskapelig opptatt av klokker. Å få lov å kombinere to ting jeg liker godt er helt vilt. Sammen med Lars E. Hansen, mannen bak det norske klokkemerket Bragdur, har vi designet en klokke som passer serien perfekt. Det kuleste prosjektet jeg noen gang har vært med på i klokkeverdenen var plutselig et faktum, forteller Lid Cappelen entusiastisk.

Prosjektet omfatter produksjon av klokken, som kommer i henholdsvis blå eller sort utgave. En klokke med et relativt klassisk design i det man kan beskrive som brytningen mellom dressklokke og hverdagsklokke, hvor teksten «Exit» på skiven og et spesiallaget baklokk er detaljene som viser tilknytningen til tv-serien.

– Utfordringen fra Fremantle var å få med logoen på fremsiden, men vi ønsket ikke å gjøre den for prangende, forklarer Lid Cappelen. Første idé var å ha en klokke med små sekunder klokken seks med logoen i, men tidspresset og manglende tilgang på riktig urverk gjorde det umulig. Vi kastet oss derfor rundt å laget et design til en klassisk trehåndsklokke med dato, med et mekanisk urverk fra anerkjente Sellita på innsiden.

Lid Cappelen forklarer at produksjonsselskapet ville ha en spesiell klokke til én av skuespillerne i noen scener i den kommende sesong 3. Hvilken farge eller hvor synlig den blir i serien, er imidlertid uklart.

Tallskivene til Excess.

– Jeg har fått vite hvilken karakter som vil benytte klokken, og er utrolig fornøyd med valget. Jeg aner imidlertid ikke noe mer om hvilken eksponering den vil få, så det vil tiden vise, sier Lid Cappelen.

Begrenset antall

Excess vil bli produsert i et begrenset opplag av hver utgave, henholdsvis 100 i sort og 100 i blått. Disse skal selges via Luksur-nettsiden og Lid Cappelen forklarer at han har gått for en pris som skal være i tråd med konseptet «bang for the buck».

– Jeg er jo ingen klokkeprodusent, bare en kar med masse lidenskap. Jeg har derfor støttet meg på Lars og hans erfaringer med Bragdur, hvor valuta for pengene står i fokus. Med meg på laget er også urmakeren Kjartan Aastvedt fra Perfekt Ur, som vil stå for teknisk kvalitetssikring av klokkene, før de sendes til kundene. Målet er at man skal få en tøff klokke av god kvalitet – til en riktig penge.

En klokke spunnet rundt «riktig pris» virker imidlertid ikke helt i tråd med seriens generelle tema – overflod av overdreven luksus.

– Vi hadde noen gode samtaler og endte med en klokke produksjonsselskapet mener representerte stilen til gutta. Så har jeg jobbet for å få frem en x-faktor som tydeligvis falt i smak. Jeg tror de syns det var et kult prosjekt, som også ble støttet av de mange klokkeinteresserte i teamet rundt serien. At de som digger serien kan skaffe seg en unik klokke, uten å ha like mange millioner på bok som gutta i Exit, er også både viktig og moro, avslutter Lid Cappelen med et smil.


ANNONSE