Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Eterna KonTiki Four-Hands

Eterna KonTiki Four-Hands

Såvidt jeg har forstått er skiven på klokken inspirert av Inkafolkets Solkonge på den måten at den sirkulære runeskiven i midten av skiven symboliserer solen, og pilene som markerer hvert femte minutt er solstråler. Datorekken rammer inn runeskiven og datoen vises ved en egen viser. Et særpreg jeg liker meget godt. Dette er den fjerde viseren på skiven, og er bakgrunnen for navnet Eterna KonTiki Four-Hands.

Baksiden av klokken har en medaljong med en inngravering av balsatreflåten til Heyerdal, meget pent og detaljert. Kronen bærer Eternalogoen, fem baller i en sirkel, i likhet med den polerte metallogoen på skiven. Logoen til Eterna kommer fra at de var de oppfant «ball-bearings» for å minske friksjon fra rotoren, først presentert i en klokke i 1948. Eterna startet jo opp ETA-fabrikken i sin tid, så selv om de ikke eier ETA lenger, kan det med litt godvilje sees på som et «in-house» urverk.

Klokken kler NATO  godt, men jeg er mest glad i lenker. Og siden barettene er meget stive og vriene og ta av og på, tilbringer klokken stort sett all sin tid på lenken.Oysterlenken er meget godt laget og har en solid og tung kvalitetsfølelse. Den er børstet på oversiden og undersiden, og polert på sidene. Den er 22 mm ved kassen og smalner til 20 mm ved låsen. Låsen er skåret fra en solid blokk stål og oser av kvalitet. Det er desverre ikke noen mikrojustering på den.

Dette er en klokke jeg liker meget godt, og som oser av kvalitet. Den har en nydelig blanding av børstede og polerte overflater, og når lyset treffer den i ulike vinkler tar jeg meg stadig i å beundre den, selv om jeg har hatt den i snart to år.

+ Pluss
Solid lenke.
Originalt og eget design.
Understated eleganse, de som ikke er WIS legger ikke merke til noe spesielt med den.

– Minus
Ikke mikrojustering på lenken.
Antirefleksjonsfilmen på utsiden av glasset gjør klokken pen å se på, men kan ripes, noe som gjør at en blir mer forsiktig med klokken.

Spesifikasjoner:
Diameter: 42 mm.
Urverk: ETA 2836-2, modifisert av Eterna.
Glass: Svakt buet safirglass med antirefleksjonsfilm på begge sider.
Vanntetthet: 120 m.

Artikkelen er skrevet av forumbrukeren topale.

Eterna KonTiki Four-HandsEterna KonTiki Four-HandsEterna KonTiki Four-HandsEterna KonTiki Four-HandsEterna KonTiki Four-HandsEterna KonTiki Four-Hands

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.