Leses nå
Markedsbevegelser: Sommer Edition

Markedsbevegelser: Sommer Edition

Vi har trålet internett etter det perfekte vintage-uret for sommerheten.

Sommer. Sol. Trebåt. Åpen veteranbil. Hengekøye. Denne årstiden krever en helt egen klokke. Vanligvis definerer vi sommerklokken som en «beater» med skikkelig vannresistens, men jeg vil gjerne åpne opp muligheten for litt vintage som sesongens dedikerte ur. En må jo ikke på liv og død bade med uret rundt håndleddet. I stedet kan en dandere seg selv i kledelig patina og kult design.

Vi har trålet internett etter det perfekte vintage-uret for sommerens hete dager. Her er et par tips til stallen.

Eterna-Matic Super-Kontiki

(Foto: Kaplans Auktioner)

Det svenske auksjonshuset Kaplans selger denne historiske dykkeren fra 1967 i deres nettbutikk (til fastpris). Som bildene viser er Super-Kontikien godt brukt, men historien er til gjengjeld vel dokumentert, blant annet gjennom den første og eneste eierens egne reisebilder. En råtøff referanse med litt norsk historie i navnet.

Denne kan bli din for 26.400 svenske kroner (pluss moms da).


ANNONSE


Rolex Datejust 1601

(Foto: Rarebirds.de)

Den tyske selgeren Rarebirds.de har fått inn en nydelig Datejust ref. 1601 fra 1963. Skivens patina er virkelig noe for seg selv, og har utviket en effekt som minner om flammebjørk. Dette må sies å være en perfekt klokke for solveggen på Tjøme.

Uret er priset til 10.900 euro. Mer informasjon finner du hos selgeren, her.

Aquastar Genève ref. 1701

(Foto: «TobiasVintage» via FInn.no)

Aquastar er en svunnen diamant når det kommer til dykkerur. Denne referansen fra 60/70-tallet er et perfekt eksempel på daværende trend for «skin divers», med enkle skarpe kasseformer og lettleselige urskiver. Attpåtil har denne en flott patina på timesindeksene. Herlig. I følge selgeren har uret vært brukt av en norsk dykker på 70-tallet, for så å ha ligget ubrukt i årene etter – frem til nå.

Brukeren «TobiasVintage» selger dette eksemplaret på Finn.no og prisen er for øyeblikket 7.900 kroner, noe som ser ut til å være riktig priset med tanke på det internasjonale markedet.

Rolex GMT-Master II ref. 16710

(Foto: Antiquorum)

Hvilken liste er vel ikke komplett uten en Rolex? Hvertfall ikke i dagens marked… Uansett har det sveitsiske auksjonshuset Antiquorum denne GMT-Masteren fra 2003 på listen til deres kommende auksjon i juli. Partytrikset er bezelringens kledelige patina – ellers er det bare en standard 16710.

Prisestimatet er på 8.000 – 9.000 euro. Mer informasjon finner du på Antiquorums nettsider her.

Brosjyre fra Enicar

(Foto: Kaplans Auktioner)

Avslutningsvis har vi en gammel brosjyre fra Enicar – på svensk. Skikkelig reklame for et skikkelig dykkerur. Noe for gutterommet?

Denne lille biten klokkehistorie auksjoneres hos Kaplans 4. Juli.


ANNONSE