Leses nå
Bruvik presenterer Black Gold II GMT Chronofly

Bruvik presenterer Black Gold II GMT Chronofly

Bruvik feirer 10 år med merkets mest kompliserte klokke til dags dato.

I år er det 10 år siden det lille norske klokkeeventyret Bruvik startet. Naturlig nok er dette en begivenhet grunnlegger Rune Bruvik ønsker å feire, men nøyaktig hvordan det gjøres overrasker stort. Fremfor å lansere en spesialutgave av en eksisterende modell, introduserer Bruvik en splitter ny og svært ambisiøs modell.

Bruvik Black Gold II GMT Chronofly er en oppfølger til den opprinnelige «Black Gold» fra 2010. De som har fulgt litt med i timen kjenner den kanskje som «oljeklokken», med et design inspirert av den norske oljeindustriens pionertid på 70-tallet. Årets modell har også et ytre i svart og gull, men fokuserer også ytterligere på 1969 – året det norske oljeeventyret startet, med funnet av Ekofisk. Det vil derfor kun produseres 169 eksemplarer av klokken.

Bruvik Black Gold II GMT Chronofly. (Foto: Bruvik)

Black Gold II byr på flere referanser til forgjengeren, men er videreutviklet og foredlet. Kasseformen er svært lik «originalen», men er nå utført i svart DLC. Den gullfargede bezelringen har keramisk innlegg, der basen er matt og de hevede indeksene er glatte. Tallskiven byr på høy detaljrikdom og et clous de Paris-mønster vi kjenner igjen fra 2010-modellen. Safirglasset er av den påkostede typen – dobbelbuet med trippel antirefleks-behandling. Med kronen skrudd godt på plass, er klokken dessuten vannresistent til hele 200 meter.

Svart DLC-behandlet kasse og keramisk bezel. (Foto: Bruvik)

Svart og gull er et fargeskjema som fortsatt oppleves som vågalt, men er likevel ikke det mest oppsiktsvekkende ved klokken. Black Gold II byr på både GMT-visning og kronograf med flyback-funksjon, i en layout jeg tror de færreste vil dra kjensel på. På innsiden av kassen tikker nemlig et mekanisk Eterna kaliber 3927A, som er en del av den forholdsvis nye Eterna 39-familien. Et overraskende valg av et mer eksklusivt og kostbart alternativ til typiske ETA/Sellita (et urverk i 39-familien sitter blant annet i undertegnedes Sarpaneva). I Black Gold II er urverket produsert etter Bruviks spesifikasjoner, med passende gullfargede komponenter og spesialdesignet rotor.


ANNONSE


Eterna kaliber 3927A – opprinnelig introdusert i 2015. (Foto: Bruvik)

I følge grunnlegger Rune Bruvik, representerer Black Gold II GMT Chronofly en klokke han alltid har ønsket å lage, med en kvalitet som er høyere enn noensinne. Personlig har jeg ikke sett klokken med egne øyne, men mye tyder på at dette er en Bruvik-klokke i en helt annen liga enn foregående modeller. Det reflekteres også i den veiledende prisen på 44.000 kroner – litt uvant for en Bruvik, men langt i fra avskrekkende for en Eterna-basert flyback-kronograf med GMT (en typisk Eterna med samme verk koster nært det dobbelte).

Bruvik forteller at Black Gold II allerede kan forhåndsbestilles hos merkets autoriserte forhandlere. Om alt går etter planen vil klokkene visstnok være tilgjengelige i løpet av sensommeren men jeg håper på å få tatt klokken i nærmere øynesyn før den tid.

  • Modell: Bruvik Black Gold II GMT Chronofly.
  • Det ytre: Kasse i DLC-behandlet stål – 43 mm diameter, 15,85 mm tykkelse – keramisk bezel – safirglass i front og baklokk – svart tallskive med clous de Paris-mønster – skrukrone – svart gummirem – vannresistent 200 meter.
  • Det indre: Eterna kaliber 3927A, spesialtilpasset – selvopptrekkende – 70 timers gangreserve – 28.800 vph (4 Hertz) – tidsvisning, dato, GMT og kronograf med flyback-funksjon. –
  • Pris: 44.000 kroner veiledende – 169 eksemplarer.

ANNONSE