Leses nå
En helgull Rolex President, sjeldne Longines og en gammel seiler

En helgull Rolex President, sjeldne Longines og en gammel seiler

Her opplyses du om noen fete vintagekjøp. Kjør!

Noen ganger man ikke ha Rolex på lanken. Kanskje spesielt ikke i disse tider. Visste du at det kan finnes klokkeglede i andre merker også? Angivelig. Vi tar turen tilbake til vintagemarkedet og det store utland. Husk MVA, karer!

Rolex Day Date «President» ref. 1803

(Foto: Bobs Watches)

En Rolex Day Date – i helgull naturligvis. What else? som George Clooney upåklagelig uttaler i kaffereklamen. Denne spradebassen er fra 67/68 og ser ut til å ha holdt seg godt. Ironisk nok er det jo disse urene som har hatt blant de mer beskjedene prisutviklingene i nåtidens Rolex-hysteri. Så… #invistiring?

Prisen er satt til 10.099 USD og er tilgjengelig hos velkjente Bob’s Watches.

Longines «Calatrava» ref. 5045

(Foto: Shuck the oyster)

Et merke vi alle (muligens) kan være enige om at gjør det bra om dagen er Longines. Trenger du eksempler? Se her og her. Men det er ikke først de siste årene at det Saint-Imiere-baserte manufakturet har levert godsaker. På 30- og 40-tallet kom det virkelig mye bra derfra. Trenger du eksempler? Se her og her. Den gode trenden fulgte merket videre på 50-tallet. Og det er her vi møter uret ovenfor. Den slanke og elegante kassen ga disse referansene kallenavnet «Calatrava», utstyrt med et urverk av kaliberet 12.68ZS. Angivelig er kassen upolert og skiven original. Da snakker vi flotte greier. Attpåtil er den utstyrt med svært pent blånerte visere.


ANNONSE


Tyskerne bak Shuck the Oyster står bak dette salget, og ønsker 6.000 euro. Det er friskt, men dog – disse urene er populære.

Aquastar Regate ref. 9851/9853

(Foto: Bruun Rasmussen)

29. januar stiller det danske auksjonshuset Bruun Rasmussen opp med klokkeauksjon. I katalogen er det mye rart, men det mest spennende må nok være denne regatta-«kronoen» fra Aquastar. Hvem som enn kjøpte denne på 60-tallet må ha vært ihugga seiler. Det er gøy. I dag kan den være et perfekt tilskudd til sommergarderoben. Tilstanden ser god ut, og uret levereres attpåtil med den originale boksen.

Estimatet på Aquastaren er mellom 6.000-8.000 danske kroner. Auksjoneres hos Bruun Rasmussen.

Enicar Aquagraph

(Foto: Analog/Shift)

Analog/Shift må sies å ha et nokså bra utvalg av vintage ur til tilnærmet enhver tid (dette utsagnet er ikke sponset). På objektlisten står nå denne Enicaren. Med Valjoux 72 på innsiden og herlig 70-tallsutseende. Dette noe obskure og glemte merket er forøvrig på vei opp i vintageverden. En bok om Enicar er også på vei, skrevet av en ihuga entusiast. I dette eksemplaret utvises flott patina og en passende «beads of rice»-lenke (som ser ut til å passe litt halvdårlig). Kassen er produsert av EPSA, som du ellers kjenner fra supercompressorer gjennom 60- og 70-tallet.

Uret selges av Analog/Shift og prisen er satt til 6.600 USD.


ANNONSE