Leses nå
Longines Skin Diver

Longines Skin Diver

Gang på gang blir jeg positivt overrasket over Longines’ teft for gode relanseringer. Et oversiktlig og velfungerende arkiv, samt en grundig kartlagt historie, er nok to viktige forutsetninger. Å mestre det å være veldig mainstream, samtidig som man tilfredsstiller de klokkeinteressertes appetitt på «entusiastklokker», må likevel sies å være en imponerende prestasjon. Spesielt med tanke på at Longines’ mangler et «ikon» som Submariner, Speedmaster – eller for den saks skyld Reverso.

«Originalen» – Longines Nautilus ref. 7042. (Foto: Longines)

Longines Skin Diver er et hyggelig tilbakeblikk med merkets historiske «Nautilus» ref. 6921 (se en som ble solgt hos Phillips her). Klokken ble lansert på slutten av 50-tallet, og var Longines’ aller første dykkerklokke. «Originalen» er klokken som som i sin tid ble erstattet med ref. 7042, som for mange er best kjent for å være inspirasjonskilden bak den populære «Legend Diver». Nautilus har med tiden blitt en forholdsvis ettertraktet klokke i samlermiljøet, men har fløyet under radaren for klokkeinteresserte flest – i alle fall inntil nå.

Nykommeren – Longines Skin Diver. (Foto: Longines)

Ved første øyekast er nye Skin Diver nærmest en kopi av forgjengeren fra 50-tallet. Noen moderniserte trekk har den imidlertid fått, inkludert en økning i diameter fra 40 til 42 mm. Mens originalen hadde bezel i plast, har nykommeren et mer solid bezel i PVD-behandlet stål. Glasset er riperesistent safirglass, som med en godt buet form etterligner forgjengerens akrylglass. Det luminiserende materialet på tallskiven har en varm brunaktig farge, som etterligner patineringen man typisk ser på vintageklokker. Om dette er «riktig» eller ei, vil det nok være litt delte meninger om. Jeg har stor forståelse for begge sider av saken, men må innrømme at jeg syns det ser bra ut.

Baklokket er nesten likt originalen, og er dekorert med den karakteristiske dykkeren. (Foto: Longines)

Naturlig nok er også urverket av den moderne sorten. Longines’ selvopptrekkende kaliber L822.2, produseres av søskenselskapet ETA under navnet A31.L01. Bak det kryptiske navnet skjuler det seg en variasjon på det velkjente ETA 2892. Blant de største forskjellene er den lavere frekvensen på 25.200 vph (mot 28.800), og en høyere gangreserve på 64 timer (mot 42).

Les også...


ANNONSE


Nye Skin Diver oser retro, men byr på noen moderne oppgraderinger. (Foto: Longines)

Selv om Skin Diver ble offisielt lansert forrige måned, fikk jeg muligheten til en liten forhåndsvisning tidligere i år. Klokken gjorde seg veldig bra live, og jeg er overbevist om at mange entusiaster vil la seg sjarmere. Den opplevde kvalitet er god, og prisen later til å være svært konkurransedyktig. Sannsynligvis vil det være vanskelig å matche Legend Divers grad av suksess, men Skin Diver er en seriøs utfordrer.

Spesifikasjoner:

  • Modell: Longines Skin Diver, L2.822.4.56.2/6/9.
  • Det ytre: Kasse i rustfritt stål, 42 mm diameter – PVD-behandlet svart dykkerbezel – skrudd baklokk, skrukrone – buet svart tallskive, visere, numeraler og indekser med Super-LumiNova – buet safirglass med antirefleksbelegg – «Milanese» lenke, brun skinnrem, eller svart gummirem – vannresistent 300 m.
  • Det indre: Kaliber L888.2 (ETA A31.L01), selvopptrekkende – timer, minutter, og sekunder – 64 timer gangreserve – 25.200 vph (3,5 Hz).
  • Pris: 23.390 kroner veiledende.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.