Leses nå
Longines lanserer Heritage Classic (live-bilder og pris)

Longines lanserer Heritage Classic (live-bilder og pris)

Longines klinker til med en relansering gjort helt rett.

I dag er relanseringer av historiske klokker et utbredt fenomen, men slik har det ikke alltid vært. Longines er blant de med desidert mest erfaring på området, for allerede i 1987 satset merket på egen historie med introduksjonen av Lindbergh Hour Angle. Klokken var inspirert av den originale «Lindbergh» fra 1931 – en særegen pilotklokke produsert i samarbeid med flypioneren Charles Lindbergh, men basert på et konsept utviklet av Philip van Horn Weems. Isolert sett var lanseringen i 1987 en stor suksess, men den markerte også første skritt for Longines’ Heritage-kolleksjon.

Longines Heritage Classic er det nyeste tilskuddet i den populære familien med vintageinspirerte armbåndsur. Klokken ble offisielt presentert i dag, men Tidssonen har allerede fått en sniktitt på nyheten under vårt besøk hos Longines i Saint-Imier denne uken. Mye flott ble presentert, men Heritage Classic var i mine øyne selve stjernen i showet.

Longines Heritage Classic.

Den nye klokken er inspirert av lekker 30-talls-modell med tidsriktig sektor-skive. “Originalen” er utstilt i Longines’ museum under navnet “Stainless steel wristwatch”, og er datert til 1934. Urverket er det manuelt opptrekkbare kaliber 12.68Z, med små sekunder og uten dato. Det er verdt å nevne at sektor-skiver ikke er unikt for Longines, men at lignende design finnes hos flere. Noen har også vært basis for moderne nytolkninger, som Jaeger-LeCoultre Master Control Date fra 2017 (les mer om den her).

Inspirasjonskilden fra 1934 – her i Longines-museet i Saint-Imier.

Relanseringer og nytolkninger av historiske klokker lider ofte av å ikke ligge tett nok på inspirasjonskilden, og i verste fall med forskjeller som trekker helheten i negativ retning. Blant de største forbrytelsene finner vi små dressklokker som oppskaleres til det absurde, eller tekniske begrensninger (les: urverk) som resulterer i helt feil balanse på urskiven. Slikt har dessverre også Longines gjort seg skyldig i ved tidligere anledninger.


ANNONSE


Visuelt kan klokken nesten virke litt større enn de 38,5 mm skulle tilsi.

Heritage Classic er imidlertid en relansering som virkelig imponerer. For det første er inspirasjonskilden er lekker klokke med karakter. For det andre har Longines vært oppsiktsvekkende kompromissløse når det kommer til å gjenskape klokkens uttrykk. Kassen har en diameter på 38,5 mm, som til tross for å væreen anelse større enn forgjengeren oppeves som nær identisk i form og proporsjoner. Både urskiven og viserne er slående like den historiske inspirasjonskilden, hvor alt fra farge og finisj til layout og proporsjoner “stemmer”. Selv den moderne Longines-logoen har måttet vike for den periodekorrekte varianten.

Den lave plasseringen av små sekunder på urskiven er en større prestasjon enn hva man kanskje skulle tro, og hinter om ny mekanikk på innsiden av kassen. Båndene mellom Longines og urverksprodusenten ETA er sterke – faktisk er rundt 200 ETA-ansatte å finne under Longines’ tak i Saint-Imier. Med Heritage Classic presenteres det nye kaliber L893.5, som produseres av ETA eksklusivt for Longines. Urverket har ikke bare en svært optimal plassering av små sekunder, men byr i tillegg på en balansefjær av silisium. Tygg litt på den – silisium, som oftest er forbeholdt klokker i langt høyere prisklasser.

Det hadde vært flott med glass i baklokket, men Longines har valgt å være mer tro mot originalen.

Longines Heritage Classic er en klokke som på mange måter flytter grensene for hva som er mulig å levere i den tøffe mellomklassen. Med en veiledende pris på under 20.000 kroner fremstår klokken som en gavepakke til entusiastene, og er en tydelig påminnelse om Longines’ tyngde som mangeårig urprodusent.

Mer om Longines Heritage Classic er å finne på longines.com.

Fakta og pris

Modell: Longines Heritage Classic
Diameter: 38,5 mm
Materiale: Rustfritt stål
Vannresistens: 3 bar (30 m)

Urverk: L.893.5 (ETA A.31501)
Type: Mekanisk selvopptrekkende
Funksjoner: Timer, minuter, små sekunder
Frekvens: 25.200 vph
Gangreserve: 64 timer

Rem: Svart eller blå lærem, blå eller grå «denim» natorem

Veiledende pris: 19.990 kroner
Tilgjengelig: Ventes i november/desember


ANNONSE