Leses nå
Czapek lanserer første Antarctique i titan

Czapek lanserer første Antarctique i titan

  • Czapek utvider kolleksjonen med Antarctique Titanium Dark Sector.
  • Modellen er merkets første sportsmodell av titan og har en tallskive med et nytt design.
  • Produksjonen er begrenset til 100 eksemplarer årlig og prisen er 32.000 sveitsiske franc.

Litt utenfor mainstream men godt innenfor trenden med luksuriøse sportsklokker med integrert lenke, har Czapek & Cie. bygget opp en solid fanskare med Antarctique.

Siden introduksjonen i 2020, og i takt med økende etterspørsel, har det frittstående sveitsiske merket disket opp med en rekke varianter av modellen. Vi har skrevet om flere av dem – som Antarctique Passage de Drake Glacier Blue og Salmon og den heftige Antarctique Rattrapante.

Stål ut – titan inn

Czapek Antarctique Titanium Dark Sector.

Nå gjør Czapek en ny forholdsvis omfattende vri på den populære modellen. Antarctique Titanium Dark Sector er seriens første hvor rustfritt stål er skiftet ut mot lettvekts titan – og resultatet skiller seg mer fra forgjengerne enn man kanskje skulle tro.

Mye skyldes modellens etternavn, «Dark Sector», som refererer til en splitter ny tallskive. Designet kan med god margin passere som om et modernisert sektor-skive, men navnet referer egentlig til noe annet.


ANNONSE


To rader av påførte segmenter gir tallskiven et unikt uttrykk.

I følge den offisielle pressemeldingen dreier det seg om en smått filosofisk og nokså fantasifull referanse til Dark Sector Laboratory, som er et teleskop på forskningsstasjonen Amundsen-Scott-basen på Sydpolen (Antarktis).

Velkjente spesifikasjoner

Sett bort fra det nye materialvalget og den spreke skiven, er Antarctique Titanium Dark Sector en kjent totalpakke.

Kassen og lenken byr på en miks av børstet og polert finish.

Kassen måler fortsatt 40,5 mm, og er med sin tykkelse på 10,6 mm en nokså slank konstruksjon. Safirglass er å finne både i front og på baksiden, og vannresistensen er på 120 meter.

Urverket er Czapeks egenutrviklede SXH5, som byr på moderne estetikk, mikrorotor og en gangreserve på rundt 56 timer.

Kaliber SXH5.

Begrenset produksjon

Begrenset antall har vært en gjenganger for mange av Czapeks tidligere lanseringer, men denne gangen gjøres en litt annen vri. Produksjonen av Antarctique Titanium Dark Sector er begrenset til 100 eksemplarer per år, uten noen overordnet begrensning i totalproduksjon.

I følge Tidemann Luxury Watches, som er norsk eneforhandler av merket, medfører etterspørselen at modellen ikke blir tilgjengelig i Norge før i 2025. Prisen er på sin side rundt 465.000 kroner med dagens valutakurs.


ANNONSE