Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Concord C1 BlackSpider Tourbillon

Concord C1 BlackSpider Tourbillon


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Concord C1 BlackSpider Tourbillon ble lansert i 2011 og er for øyeblikket den mest kompliserte modellen som er tilgjengelig hos det sveitsiske klokkemerket Concord.

Dette stykket haute horlogerie har en 47 millimeter stor kasse i titan og har visuelt sett en lignende estetikk som andre maskuline moderne sportsur fra produsenter som Audemars Piguet (Royal Oak Offshore) og Hublot.

Uret har allikevel sin egen identitet hvor de karakteristiske gummidetaljene rundt bezelet og det spesielle skrudde festet av gummiremmen er unikt for Concords C-kolleksjon.

Denne kolleksjon ble for øvrig introdusert tilbake i 2008, og var en del av en større reposisjonering av merket under daværende CEO Vincent Perriard (den samme Perriard som i 2012 lanserte det ekstreme haute horlogerie-merket HYT).

Urverkets hovedplate fungerer som urskive, og fra front gir de åtte «edderkoppbeinene» en visuell dybdeeffekt av at urverket nærmest henger nede i dypet av urkassen fra disse «beinene».

Designet er for øvrig svært symmetrisk, og tourbillonen som er plassert nederst kl. 6 balanseres ut av det synlige fjærhuset øverst kl. 12.

Selve urverket er et håndtrukket mekanisk Concord kaliber C105, med 3 dagers gangreserve og en frekvens på 21.600 vph.

Med tourbillon-ur vil nesten alltid «fyrverkeriet» være i front, men baksiden av C1 BlackSpider Tourbillon er stilig finishert og har et svært moderne utseende med den sorte baseplaten.

Uret har en listepris på rett over 140.00 amerikanske dollar, og er også tilgjengelig i rødt gull og rødt gull med diamanter.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Håndtrukker mekanisk Concord kaliber C105, ca. 72 timers gangreserve, 21.600 vph.
  • Urkasse: Titan, 47 mm diameter, 13,5 mm tykkelse, vannresistant 30 meter, safirkrystall i front og baklokk.
  • Rem: Gummirem med foldespenne i titan.

Mer informasjon: www.concord.ch

Norsk distributør: www.scandinaviantime.com

View Comments (35)

Leave a Reply

Your email address will not be published.