Leses nå
Chopard lanserer Alpine Eagle 41 XPS

Chopard lanserer Alpine Eagle 41 XPS

Alpine Eagle kommer nå med lakserosa tallskive og Chopards krem-urverk.

Da Chopard lanserte Alpine Eagle i 2019, påpekte flere at den opplevde kvaliteten på kasse, lenke og skive, utfordret troféklokker som Royal Oak, Nautilus og Overseas. Med en vesentlig lavere pris kommer likevel neppe som noen overraskelse at urverket ikke nådde opp til «de tre store» – i alle fall ikke hva finish angår.

Har man opplevd en Chopard har man imidlertid ikke opplevd dem alle. Ulikt toppmerker som Audemars Piguet og Patek Philippe, opererer Chopard med et mye bredere spekter av kvalitetsgrader. Fra masseproduserte sportsklokker med ETA-verk til håndverksmessig urmakeri på øverste hylle – Chopard kan om de vil.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS

Og med den nye Alpine Eagle 41 XPS er det ingen tvil om at Chopard vil. Nykommeren er utstyrt med det nye urverket L.U.C 96.40-L, som er en etterfølger av det legendariske kaliber 1.96 fra 1996. Sistnevnte gjorde sin debut i kultklassikeren L.U.C 16/1860, som utvilsomt er en av de ypperste klokkene Chopard noensinne har produsert.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS.

L.U.C 96.40-L har automatisk opptrekk, men tykkelsen er likevel bare 3,30 mm. Dette muliggjøres av en mikrorotor av 22 karats gult gull, som er i samme plan som klobene. Finishen er klassisk og håndverksmessig utført, og møter kriteriene for det prestisjetunge Geneva Seal.


ANNONSE


Chopard kaliber L.U.C 96.40-L.

Teknisk har det COSC-sertifiserte urverket et svingetall på 4 Hz (28.800 halvsvingninger per time), mens gangreserven er på 65 timer. Dette muliggjøres av den såkalte Chopard Twin-teknologien, som innebærer to stablede fjærhus. Balansen har svanehals-regulator, og spiralen har Phillips-endekurve.

Nettere dimensjoner

Som modellnavnet antyder har Alpine Eagle 41 XPS en diameter på 41 mm, som er identisk med de eksisterende modellene med sentralt tidsvisning og dato. Også materialet er den samme stållegeringen, Lucent Steel A223, som i følge Chopard består av 85 prosent resirkulerte materialer.

Chopard Alpine Eagle 41 XPS sett i profil.

Med et slankere urverk er imidlertid tykkelsen redusert fra 9,7 til bare 8,0 mm, som definitivt vil gi en merkbar forskjell på håndleddet. Tross slankekuren er imidlertid slektskapet til Alpine Eagle-familien åpenbart fra første stund, og for et utrent øye kan nykommeren fort forveksles med de eksisterende modellene.

Tallskiven har en unik finish.

Tallskiven har et symmetrisk design med underskive kl. 6, og en finish som Chopard kaller «Monte Rosa Pink». Fargen er fremstilt ved hjelp av en galvanisk behandling, og er stemplet med det stråle-aktig mønster inspirert av irisen til en ørn. Viserne, markørene og romertallene er utført i hvitt gull, og er påført Super-LumiNova i grad X1.

For entusiaster

Chopard har gitt Alpine Eagle et vesentlig løft.

Etter min mening er Alpine Eagle 41 XPS slik Chopards luksus-sportsklokke burde vært siden dag 1. For mens de eksisterende modellene (med unntak av den heftige Alpine Eagle Flying Tourbillon) har føltes litt som en trøstepremie, fremstår Alpine Eagle 41 XPS som en reell utfordrer til noen av de mest ettertraktede troféklokkene. I alle fall for oss spesielt interesserte, som attpåtil har fått nok av hypen og dens disipler.

Kvalitet er noe som koster, og ikke overraskende har Alpine Eagle 41 XPS fått en vesentlig høyere pris enn sine søsken med tidsvisning og dato. Veiledende pris er satt til 24.400 EUR, som men dagens kurs tilsvarer rundt 275.000 kroner.


ANNONSE