Leses nå
Casio G-Shock MR-G x Bruce Lee

Casio G-Shock MR-G x Bruce Lee

Kampsportlegenden og skuespilleren hedres med en toppmodell i 300 eksemplarer.

MR-G har i en årrekke representert G-Shock på sitt heftigste. Serien har nærmest blitt et slags utstillingsvindu for Casios nyeste teknologi, vågale design og alternative materialvalg. Enkelte av modellene har også trukket inn elementer fra japansk kultur, som de luksuriøse MRG-G1000HT «Hammer Tone» og MRG-G2000HA «Tetsu Tsuba».

Den rykende ferske G-Shock MRG-G2000BL erstatter gamle håndverkstradisjoner med referanser til populærkultur. Modellen er en hyllest til den kinesisk-amerikanske kampsportutøveren og filmstjernen Bruce Lee (derav «BL» i modellreferansen), som i år ville vært 80 år gammel. Til tross for å ha blitt revet bort i så altfor ung alder i 1973, har Lee hatt en enorm innflytelse på kampsport, populærkulturen, samt forholdet mellom østen og vesten.

Casio G-Shock MRG-G2000BL (Foto: Casio)

Enter the Dragon

MRG-G2000BL er tydelig basert på MRG-G2000-plattformen, men er spekket med ytre særtrekk. Kassen av titan har gjennomgått Casios «deep layer hardening», som etter sigende gjør den opptil fem ganger sterkere enn konvensjonelt titan. Den mørke fargen er resultatet av en DLC-behandling, som sammen med den gule remmen og detaljene på urskiven sender tankene til den ikoniske drakten Bruce Lee benyttet i «Game of Death» (1978). Gummiremmen er for øvrig utført i såkalt «Dura Soft Fluoro», som kombinerer høy slitestyrke med myk tekstur.

Innslaget av rødt i kombinasjon med gult, er en referanse til logoen for Jeet Kune Do – kamsportfilosofien utviklet av Bruce Lee. Filosofien har også inspirert inngraveringene på bezelet og baklokket, hvor tolv kinesiske tegn som uttrykker frasen «using no way as a way, having no limitation as limitation». Over «MR-G»-logoen på urskiven, har Casio plassert det kinesiske tegnet for «dragon» – kallenavnet til Lee.


ANNONSE


Teknisk sett vil vi ikke kalle MRG-G2000BL for noen smartklokke, men den har likevel flere smarte funksjoner. Klokken byr blant annet på tidsjustering via radiosignaler, GPS eller Bluetooth (via egen app), samt en smart verdenstidsfunksjon og batterilading via solceller («Tough Solar»). MRG-G2000BL er naturligvis også utstyrt med klassiske G-Shock-funksjoner som stoppeklokke, nedtelling og alarm.

Førsteinntrykk

Denne klokken så jeg definitivt ikke komme. Men om ett klokkemerke kan lage en vellykket «Bruce Lee-klokke», så er det nok nettopp Casio. Dette er jo slettes ikke første gangen det japanske merket klinker til med en et uvanlig samarbeid, men som oftest har disse forbeholdt de litt lavere prisklassene.

Designet til MRG-G2000BL er på ingen måte vondt for øyet, og kvaliteten er det neppe noe å utsette på. Likevel er det nok snakk om en klokke for litt spesielt interesserte – definitivt noe for hardbarkede fans av Bruce Lee, men kanskje også de mest dedikerte samlere av G-Shock. Sånn sett er ikke 300 eksemplarer all verden, og selv det ene eksemplaret som er forespeilet å komme til Norge, vil neppe bli en hyllevarmer.

Bruce Lee og G-Shock MRG-G2000BL. (Foto: Casio)

Fakta og pris

Modell: Casio G-Shock MRG-G2000BL
Dimensjoner: 54,7 x 49,8 x 16,9 mm
Vekt: 139 g
Materiale: Titan («deep layer hardening», DLC), safirglass
Vannresistens: 200 meter

Type: Kvarts
Funksjoner: Tidssynkronisering via GPS og radio, Bluetooth, verdenstid, stoppeklokke, nedtelling, alarm, Smartphone Link, bakgrunnsbelysning.
Strøm: Batteridrift, «Tough Solar» lading via solceller
Driftstid: 23 måneder ved fulladet batteri og strømsparing aktivert

Rem: Gul «Dura Soft Fluoro» gummirem

Veiledende pris: 39.998 kroner
Tilgjengelighet: 300 eksemplarer på verdensbasis. Ett eksemplar til Norge med forventet levering i april/mars.

Mer informasjon er tilgjengelig på g-shock.eu.


ANNONSE