Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tett på Casio G-Shock MR-G «Hammer Tone»

Tett på Casio G-Shock MR-G «Hammer Tone»

Casio feirer 20-årsjubileet for MR-G med en eksklusiv spesialutgave.

Mye har skjedd siden Casio introduserte den første G-Shock-modellen tilbake i 1983. Ikke minst har kolleksjonen vokst noe voldsomt, og omfatter i dag alt fra rimelige innstegsmodeller til høyteknologiske luksusvarianter. På helt øverste hylle finner vi såkalte «MR-G», som representerer det ypperste Casio har å by på innen G-Shock-kolleksjonen. Derfor kommer det ikke som noen overraskelse at Casio klinker til med en spinnvill spesialmodell for å feire MR-G sitt 20-års jubileum i år.

casio-mrg-g100ht-9849

Man trenger ikke se lenge på den nye Casio G-Shock MRG-G1000HT (også kalt «Hammer Tone»), for å forstå at man har med en helt spesiell klokke å gjøre. I motsetning til plasten og gummien som vi finner i de rimeligere G-Shock-modellene, er det metall som dominerer Hammer Tone sitt ytre. Denne gangen falt valget på titan, som i tillegg har fått en DLC-behandling som gjør klokken hardere og mer resistent mot riper.

casio-mrg-g100ht-9857

G-Shock i metall har vi riktignok sett mange ganger før, men det er de spesielle midtleddene og kransen som gjør Hammer Tone til noe helt unikt. Casio har nemlig samarbeidet med den mesterhåndverkeren Biou Asano, og byr på innslag av den tradisjonelle japanske metallsmie-teknikken «tsuiki». Denne historiske håndverkskunsten har tidligere blitt brukt til produksjon av gjenstander som hjelmer og rustninger, hvor man hamrer metallplater til en tynn tredimensjonal form. Arbeidet utføres for hånd, noe som gir hvert ur et individuelt særpreg.

casio-mrg-g100ht-9851

Innslagene japansk kultur stopper ikke der, for Hammer Tone byr også på detaljer i såkalt «Oboro-gin» og «Akagane». Førstnevnte er en legering med et mørkt sølvaktig skinn (midtledd og krans), mens sistnevnt er en legering bestående av 3-5 prosent gull (skruene i front, krone og elementer på urskiven).

casio-mrg-g100ht-9842-2

En G-Shock skal ha litt størrelse, men bærekomfort bør ikke komme i andre rekke. Rent dimensjonsmessig er det snakk om en forholdsvis stor klokke på hele 49,8 mm på sitt bredeste, mens tykkelsen er på 16,9 mm. Valget av titan bidrar imidlertid til at klokken sitter meget komfortabelt på håndleddet, og relativt til størrelsen oppfattes klokken temmelig lett. Høy vannresistens er en selvfølge, og 200 meter gjør Hammer Tone til en klokke som kan være med på det meste.

Rent funksjonsmessig er G-Shock MR-G Hammer Tone en helanalog klokke, men fraværet av digitalt display gjør den ikke dummere av den grunn. Med GPS Hybrid-teknologi synkroniseres klokken mot GPS-signaler og radiobølger, og funksjonene omfatter blant annet worldtime-funksjon (40 tidssoner, 27 byer, og UTC), LED-belysning, alarm, kalender, stoppeklokke og nedtelling.

casio-mrg-g100ht-9856

Kun 300 eksemplarer vil bli tilgjengelig på verdensbasis, og norsk pris vil være omkring 70.000 kroner. Dette innebærer at Hammer Tone etter vår viten er tidenes dyreste serieproduserte G-Shock.

Mer informasjon om Casio G-Shock er tilgjengelig på g-shock.eu.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!