Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Casio G-Shock MRG-G2000HA

Casio G-Shock MRG-G2000HA

Jon Henrik Haraldsen

MRG-G2000HA byr på en usannsynlig miks av tradisjonelt japansk håndverk, ny teknologi og G-Shock-DNA.

«MR-G». Selv hevder Casio at modellnavnet er avledet fra ordene «Majesty» og «Reality». I hvilken grad dette gir noe mening er kanskje noe diskutabelt, men det er ingen grunn til å dvele for mye rundt semantikk. Bak det knappe navnet skjules G-Shock-familiens mest luksuriøse klokker. Klokker hvor de mest eksklusive variantene representerer enn usannsynlig miks av tradisjonelt japansk håndverk, ny teknologi og G-Shock-DNA.

Det ytre

G-Shock MRG-G2000HA er en klokke som vekker oppsikt. Størrelsen, det maskuline designet, og særegne detaljer, er oppskriften på en rimelig «in-your-face» spesialmodell. Det gir også flere innfallsvinkler til klokken, hvor de kraftige dimensjonene og det tøffe designet kan sies å være lett tilgjengelig for alle øyne. Personlig tiltrekkes jeg mest av filosofien bak modellen, hvor Casio har ønsket å inkludere et betydelig innslag av tradisjonelt japansk håndverk. Sånt blir det moro av.

Stikkordet er «tetsu-tsuba», som er de smidde metallplatene over håndtakene på tradisjonelle japanske sverd. Disse beskyttende platene, er ofte preget av vakre og intrikate design, og det er nettopp dette Casio har latt seg inspirere av. Dermed har både bezel og midtledd blitt dekorert ved hjelp av en tradisjonell håndverksteknikk kalt «arashi tsuchime». Den teksturerte hamrede finisjen er utført i samarbeid med den japanske mesterhåndverkeren Asano Biho. I mine øyne er resultatet slående vakkert, på en rå og ærlig måte. Bezelet er dessuten AIP-belagt («Arc Ion Plating» – en behandling fra Kobe Steel, ikke så rent ulikt DLC), som gir det en varm kobberbrun farge.

MRG-G2000HA er stor og tøff, men ikke vulgær. Å kalle klokken for elegant, blir likevel feil. Personlig vil jeg heller kalle den raffinert, med et fargeskjema og detaljer som fungerer svært godt. Det er også viktig å understreke at det er en vesentlig forskjell på en MR-G i titan, og de resin-kledte G-Shockene de fleste av oss er kjent med. Begge typene er ytterst robuste, men i MR-G er den opplevde kvaliteten på et høyere nivå. Klokkeinteresserte med litt fartstid, vil nok raskt kunne forstå at dette er en klokke i en høy prisklasse.

Det indre

Teknisk sett er MRG-G2000HA basert på MR-G-familiens ikke-limiterte toppmodell, MRG-2000. Det er dermed snakk om en helanalog modul, med totalt seks små motorer. Mange har sikkert vært borte i de enklere G-Shock-modeller, som byr på klassiske funksjoner som stoppeklokke, nedtelling, og alarm. Disse finner man selvfølgelig også i MRG-G2000HA, men den byr også på en hel del mer. Blant de mest praktiske funksjonene, finner vi tidssynkronisering via GPS eller radio («GPS Hybrid Wave Ceptor» og «Multiband 6»). Klokken er også utstyrt med en verdenstid-funksjon for over 300 byer, og tiden i to byer kan vises simultant.

MRG-G2000HA står stødig egne ben, men kan også settes opp til å snakke direkte med en Android eller iOS-enhet via Bluetooth. Med appen «MR-G Connected», kan man blant annet styre innstillingen av verdenstid, og sjekke status på klokken. Slik teknologi har ofte en pris i form av svak batteritid, men det er ikke tilfellet med MRG-G2000HA. Klokken har nemlig Casios «Tough Solar»-teknologi, som innebærer muligheten for oppladning via solceller integrert i skiven. Etter én full oppladning, og med strømsparingsfunksjonen aktivert, skal batteritiden være rundt 23 måneder.

Avsluttende tanker

MRG-G2000HA er stor, men sitter overraskende godt på håndleddet.

Sammenlignet med  forgjengeren, MRG-G1000HT «Hammer Tone» fra 2016, fremstår MRG-G2000HA som en mer moden og litt mindre «tech» klokke. Den bærer preg av å være erketypisk japansk, hvor ytre detaljer og finisj er viet mye oppmerksomhet. Innsiden er spekket med ny teknologi, fremfor et flott dekorert mekanisk urverk. Og man skal slettes ikke kimse av kvaliteten – da jeg besøkte Casios Premium Production Line i Yamagata i fjor, var jeg vitne til en svært imponerende produksjonsprosess.


Likevel er det ingen hemmelighet at en G-Shock til nesten 80.000 kroner, ikke er for alle og enhver. Og med kun 350 klokker på verdensbasis, innebærer det at de færreste av oss noensinne vil se en MRG-G2000HA i det fri. I mitt hode er den primært aktuell for den hardbarkede G-Shock-fansen, eller erfarne samlere med en appetitt på det unike. MRG-G2000HA er en klokke for de som vet hva de liker, og vet hva de vil ha. Den er ikke den eneste klokken man har, men snarere et supplement til en eksisterende samling.

For mange kan det nok være vel så interessant å se nærmere på noen av MRG-G2000HAs søsken. Standardutgavene av MRG-G2000, men også lillebror G-Steel, leverer litt av den samme magien, men til en langt hyggeligere pris.

Spesifikasjoner:

  • Modell og referanse: Casio G-Shock MRG-G2000HA-1A
  • Det ytre: 54,7 x 49,8 x 16,9 mm, 152 g – titan med AIP® (Arc Ion Plating) og Ion Plating – safirglass – skrukrone – sjokkresistent, antimagnetisk (ISO 764), vannresistent 200 m.
  • Det indre: Tidssynkronisering via GPS og radio («GPS Hybird Waveceptor» og «Multiband 6»)– verdenstid – posisjonsdata via GPS – «Smartphone Link» via Bluetooth – «Tough Solar» solcelle-lading – stoppeklokke – nedtelling –alarm – LED-belysning – 23 måneders battertid på én full lading med strømsparing aktivert.
  • Pris og tilgjengelighet: 77.998 – 350 eksemplarer på verdensbasis (skal være tilgjengelig både i Norge og Sverige).

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!