Leses nå
Cartier med flere nyheter i Santos-familien

Cartier med flere nyheter i Santos-familien

  • Fem nye Santos Dumont og tre nye Santos de Cartier.
  • Velg mellom smykkestener og edelt metall – eller sporty stålmodeller.
  • Alle priser er «on request».

Fransk eleganse og finesse er nærmest synonymt med Cartier, og skal vi tro ryktene (og det skal vi denne gangen) begynner også det norske markedet for alvor å omfavne klokkene fra det franske giganthuset.

I det som er et lite mylder av kolleksjonsfamilier er det nok Tank og Santos som treffer norske forbrukere aller best – og begge hilser nye medlemmer velkommen under Watches & Wonders som går av stabelen i Genève i skrivende stund.

Cartier lanserer en rekke nyheter i Santos-familien.

Retter vi oppmerksomheten spesifikt mot Santos, finner vi i hovedsak åtte nye referanser som kan skilte med ulike størrelser, materialbruk og eksklusivitet. Blant edelt metall som gull og platina, mistenker jeg likevel at den minst edle lanseringen vil seile opp som manges favoritt.

Santos-Dumont

Med totalt fem av de åtte nyhetene er det Santos-Dumont som leder an i årets lansering. Felles for de alle er bruken av edelt metall, hvor de tre utgavene med urkasser i henholdsvis gull, platina og roségull troner høyest på eksklusivitetslisten med kun 200 eksemplarer av hver.


ANNONSE


Lanseringene følger oppskriften fra lanseringen i 2020, da Santos-Dumont returnerte med et mekanisk urverk på innsiden. Det betyr en urkasse som måler 46,6 x 33,9 x 7,5 mm og hvor kombinasjonen av børstede og polerte elementer, skråslipingen langs ytterkaten av urkassen og remfestene, samt den helpolerte bezelen gir et vakkert samspill.

Årets nyheter i Santos-Dumont XL.

Utover en vakker tallskive med guilloché i senter, finner man romertall som er laget av smykkesten (jasper, jade eller dumortierite) – som også matcher cabochon-stenen i kronen på den enkelte. På innsiden av urkassen sitter fortsatt 430 MC, som egentlig er et lett modifisert variant av det tynne Piaget 430P. Ingen bilder av baksiden er foreløpig tilgjengelig, men denne opplyses å ha en gravert utgave av Alberto Santos-Dumonts signatur som dekor.

Cartier har kastet seg på den idiotiske bølgen med å oppgi alle priser «on request», så denne vites ikke i skrivende stund.

I tillegg til utgavene i begrenset opplag, kommer to nye referanser av Santos-Dumont i «Large» kassestørrelse (43,5 x 31,4 x 7,3 mm) og med batteridrevet urverk på innsiden. Dette er henholdsvis en gråskivet utgave hvor stål og gull kombineres, samt en helgullvariant med mørk blå tallskive. Felles er solstrålemønsteret i to ulike utførelser på henholdsvis indre og ytre del.

Gyldne nyheter av Santos-Dumont

Bruken av det gull er gjennomgående og både romertall og visere henter inn det edle metallet som en viktig del av designet. Klokkene leveres med remmer av alligator som matcher fargen på tallskiven og som festes rundt håndleddet med en enkel spenne av enten stål eller gull, avhengig av utgave.

Heller ikke her er priser oppgitt, men basert på eksisterende varianter gjetter vi på ca. 70.000 og 150.000 kroner. Med store forbehold.

Santos de Cartier

I familien Santos de Cartier finner man noen av de mest sporty klokkene fra Cartier, herunder utgavene med blå bezel som kom i fjor. Litt røffere og litt mer usjenert, samtidig som selskapets DNA definitivt er tilstede.

Nye grønne tallskiver til Santos de Cartier

For årets Watches & Wonders er det standardmodellen i stål som får en liten linjeutvidelse. Det betyr at utgaven med blå skive nå supplerer sitt større søsken og kommer i mediumstørrelse, samtidig som en helt ny grønn tallskive gjør sin entre for både Large og Medium-utgaven. Sistnevnte mistenker jeg fort kan bli en liten publikumsfavoritt, gitt populariteten grønnfargen har fått de siste årene. Legg til at klokkene er utstyrt med Cartiers QuickSwitch-system og kommer med både lenke og matchende alligator-rem, så har du en klokke som lett kan endre karakter.

Utover ulik størrelse – 39,8 x 9,38 vs 35,1 x 8,83 – skilles modellene av datovinduet (eller mangelen på dette) på tallskiven. Dette på tross av at det er samme  ValFleurier-produserte 1847 MC som sitter på innsiden av kassen på begge.

Ny publikumsfavoritt?

Om vi tar utgangspunkt i eksisterende søsken vil disse få en pris på ca. 80.000 kroner for Medium-utgaven, mens Large-utgaven nok nærmer seg 90.000 kroner.


ANNONSE