Leses nå
Cartier lanserer nye utgaver av Santos de Cartier

Cartier lanserer nye utgaver av Santos de Cartier

  • Ny bezel i blått PVD-belagt stål, med sølvhvit eller blå tallskive.
  • QuickSwitch-system for enkelt bytte mellom lenke og gummirem.
  • Norsk pris havner trolig rundt 70.000 kroner.

Under årets Watches & Wonders var det et aldri så lite kobbel av intrikate nyheter å finne fra franske Cartier. Eksempler som Masse Mystérieuse, Coussin de Cartier og Cartier Libre løftet mer enn ett øyebryn hos fremmøtte journalister, men blir samtidig klokker for de veldig få.

Da er kanskje nye utgaver av Tank mer aktuelt for mange, men også under «Other Launches» fant vi en linjeutvidelse som kanskje frister. Santos de Cartier kommer nemlig nå med blå bezel – og muligheten for blå tallskive.

Modellen, som ble introdusert i 2018, er kanskje den mest sporty i hele Cartiers kolleksjon, med et litt mer usjenert ytre enn sine mange familiemedlemmer – og med 100 meters vannresistens. Santos de Cartier leveres kun i «Large», som betyr ytre kassemål på 47,5 x 39,8 x 9,37 millimeter, og den har tidligere kommet med kasse i stål, samt med sort PVD-belagt kasse for et enda mer nedtonet utseende.

Nyheten kan velges med enten blå tallskive med romertall i sølv, eller med sølvhvit tallskive med blå indekser. For å forsterke det sporty kan man også enkelt bytte ut stållenken med den blå gummiremmen, ved hjelp av QuickSwitch-systemet.

Santos de Cartier med blå skive, blå bezel og blå gummirem.

Utover ny farge på bezelen er det flere nye detaljer å finne. Legg spesielt merke til de nye viserne på varianten med sølvhvit skive, samt det stripete designet på indre del av tallskiven. Dette hentes igjen i bezelen, som bruker tilsvarende horisontale striper i sitt design.

På innsiden av kassen sitter det ValFleurier-produserte 1847 MC. Det leverer automatisk opptrekk og 42 timer gangreserve. Internasjonal pris er oppgitt til 6.650 EUR, som trolig betyr norsk utsalgspris på ca. 70.000 kroner.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!