Leses nå
Bulova presenterer 50th Anniversary Lunar Pilot Limited Edition

Bulova presenterer 50th Anniversary Lunar Pilot Limited Edition

En feiring av Apollo 15 og den historiske «måneklokken» til Bulova.

Bulova har en rik historie med NASA, som strekker seg over hele 46 bemannede romferder. Partnerskapet med det amerikanske romfartsbyrået varte fra midten av 1950-tallet og frem til 70-tallet, hvor Bulovas innovative utstyr basert på Accutron stemmegaffel-teknologi, sikret presis tidsmåling for romprogrammene.

Under romferden Apollo 15 var det imidlertid et armbåndsur fra Bulova som endte opp med å få en egen plass i historien. Amerikaneren David R. Scott var romferdens kommandør, og ble det syvende mennesket til å sette føttene på månen. Astronauten ble også den første til å kjøre den nå berømte månebilen på månens overflate, som åpnet en ny horisont av muligheter til å utforske større arealer enn tidligere.

Etter at en sveitsisk kronograf utstedt av NASA feilet, tok Scott i bruk sin personlige Bulova ref. 88510/01. Den 2. august 1971, under ferdens tredje månevandring («EVA-3»), hadde Scott derfor en Bulova kronograf på armen – og den andre «måneklokken» ble skrevet inn i klokkehistorien.

Bulova 50th Anniversary Lunar Pilot Limited Edition

Årets nye Bulova 50th Anniversary Lunar Pilot Limited Edition er en feiring av 50-årsjubileet til Apollo 15 og den historiske kronografen til Bulova. Designet fanger ånden til modellen som ble brukt på månen, men uten å være en direkte reproduksjon.

Lunar Pilot Limited Edition har fått en oppdatert 45 mm titankasse med lekre gullfargede detaljer. Spesialmodellen drives av et proprietært kvartsurverk med en frekvens på 262 kHz, som sikrer uovertruffen presisjon og ytelse.

Unike detaljer

Den nye «måneklokken» til Bulova er spekket med gjennomførte detaljer og små pek til modellens slektslinje. I likhet med originalen fra 1970-tallet har urskiven den karakteristiske layouten med tre underskiver, og bærer også den historisk korrekte Bulova-logoen.

Av mer praktiske egenskaper er klokken er utstyrt med ripesikkert og AR-belagt safirglass, mens vannresistensen er på 50 meter. Det skrudde baklokket har en gullfarget finish, og er dessuten dekorert med et relieff av en astronaut på månen.

Bulova 50th Anniversary Lunar Pilot Limited Edition er begrenset til 5.000 eksemplarer totalt, og leveres i en spesiell boks med egen historiebok og minnemynt. Veiledende pris er 10.445 kroner.

Hvert eksemplar av Lunar Pilot LE er individuelt nummerert.
Annonsørinnhold produsert i samarbeid med Henning Stæhr A/S – offisiell distributør av Bulova.