Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Bruvik Svalbard

Bruvik Svalbard

Jon Henrik Haraldsen

I likhet med Bruviks øvrige klokker er det norsk natur som danner grunnlaget for modellens navn og design – denne gang med den arktiske øygruppen Svalbard som inspirasjonskilde (mer om dette senere).

Valgmulighetene for modellen er mange, og Bruvik byr på hele 3 ulike urskiver: Matt sort,  børstet grå og hvit. I tillegg er klokken tilgjengelig i tre ulike utførelser på kasse og bezel: Sort PVD kasse og bezel, stålkasse med sort PVD bezel og stålkasse og stålfarget bezel – samtlige med enten gummi- eller skinnrem. Som om ikke det skulle være nok leveres Svalbard både som batteridrevet quartz eller med mekanisk selvtrekkende urverk.

Modellen vi har inne til testing er automatikkutgaven med stålgrå urskive, stålkasse med PVD bezel og skinnrem. Det er forøvrig verdt å nevne at testklokken er en prototype (minimale forskjeller til den ferdige produksjonsmodellen kan forekomme).

wDSCF2653

Bruvik har aldri vært redd for å lage klokker med formidable dimensjoner, og med en kraftig stålkasse på 45 mm er Svalbard intet unntak fra regelen. Det maskuline ytre understrekes ytterligere ved klokkens børstede overflater, og med sin tilsynelatende solide konstruksjon er dette et ur som definitivt flørter med toolwatch-kategorien. I hånden er kvalitetsfølelsen påfallende og magefølelsen forteller at dette er et ur som tåler litt juling. Finishnivået er for øvrig godt og kassen har ingen ubehagelig kanter eller ujevne flater.

wDSCF2682

Vekt- og størrelsesmessig er klokken sammenlignbar med populære modeller som Omega Seamaster Planet Ocean Chronograph og Breitling Avenger Skyland – stor men ikke nødvendigvis for stor. Kassens horn er både relativt korte og sterkt buede, noe som komfortmessig medfører at klokken sitter overraskende godt på anmelders temmelig gjennomsnittlige håndledd.

wDSCF2737

Svalbard markedsføres ikke direkte som en dykkerklokke, men med designelementer fra klassiske dykkerklokker, énveis dreibart bezel, skrukrone og en vanntetthet på hele 300 meter, er det neppe noen tvil om at slike klokker trolig har vært en av flere inspirasjonskilder bak modellen.

wDSCF2642

Testklokken er levert med en stålgrå urskive som med sin helt spesielle finish er ment å være en referanse til Svalbards røffe fjellsider. Hvorvidt denne referansen er vellykket er et spørsmål åpent for diskusjon, men skiven er unektelig et friskt pust i selskap med ordinære ensfargede urskiver.

Under krystallen (ripefri safirkrystall på den ferdige produksjonsmodellen) finner man store luminerte markører og sverdformede visere sikrer god lesbarhet både dag og natt. På automatikkutgaven er datovinduet diskré plassert klokken 3, mens man på quartzutgaven har gått i den helt andre retningen med en «big date» kl. 12.

wDSCF2677

Det kanskje mest unike trekket ved Svalbard er det dekorerte baklokket i stål. Her finner man et etset kart over Svalbard, samt en kort men beskrivende faktatekst. Rent funksjonelt er denne utsmykningen ubetydelig, men det er en artig detalj som tilfører uret karakter og særpreg.

wDSCF2707

For mekaniske klokker i denne prisklassen er urverk ordinært sett rimelig forutsigbart, og heller ikke Svalbard overrasker på dette området. Bak det dekorerte baklokket finner vi et Sellita SW200 – en etterhvert mye brukt sveitsisk ETA 2824-klone som ikke står noe tilbake for «originalen». Verket tikker med en frekvens på 28.800 BPH og har en gangreserve på rundt 38 timer.

Den medfølgende brune skinnremmen har en bredde på 22 mm ved hornene og leveres med en solid enkel stålspenne med inngravert logo. Med sitt myke og fleksible skinn er remmen blant de bedre i denne prisklassen og absolutt godkjent. Undertegnede er ikke kjempebegeistret for kombinasjonen skinnrem og et dykkerinspirert design, men som nevnt innledningvis vil uret også være tilgjengelig på gummirem – noe som trolig vil gjøre seg svært godt på denne modellen.

wDSCF2630

Svalbard har et klassisk dykkerinspirert utseende som åpner for eksperimentering med ulike remmer. Gjennom testperioden ble klokken blant annet testet på NATO-rem, noe som resulterte i et meget barskt og «tacticool» utseende.

wDSCF2596

Alt i alt er Svalbard en vellykket modell som ved små men unike detaljer får klokken til å skille seg ut i tett befolket og meget vanskelig prisklasse. Med norsk design, solide spesifikasjoner og en nokså snill prislapp er dette et ur som kan være aktuelt for både klokkeentusiaster («daily beater»?) og hvermansen.

Ikke minst markerer Svalbard også en spennende utvikling hos et norsk merke det er verdt å følge med på i tiden som kommer.

Klokken vil bli tilgjengelig hos autoriserte forhandlere i løpet av de kommende ukene, og utsalgsprisen er oppgitt til kr. 9.900,- for quartzutgaven og kr. 15.900,- for automatikkutgaven.

[accordion] [item title=»Tekniske detaljer»]

Modell: Bruvik Svalbard Automatic
Materiale: Stål
Krystall: Safirkrystall
Baklokk: Solid baklokk med dekorasjoner
Krone(r): Skrukrone
Vanntetthet: 300 meter
Diameter: 45 mm
Lenke/rem: Brun skinnrem eller sort gummirem.

Urverk
Urverk: Sellita SW200
Type: Selvtrekkende mekanisk
Frekvens: 28.800 vph / 4 Hz
Gangreserve: ca. 38 timer
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato

[/item] [/accordion]

Mer informasjon og oversikt over forhandlere: www.bruviktime.com

wDSCF2588wDSCF2595wDSCF2628Svalbard grå skive low res.wSvalbard-foto-black-version

 

View Comment (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.