Leses nå
Bruvik Fine Timepieces lanserer nye modeller

Bruvik Fine Timepieces lanserer nye modeller

En splitter ny modell samt en ny variant av en gammel kjenning.

Ikke alle flotte klokker er designet i Sveits, og Bruvik Fine Timepieces er et merke de fleste lesere av Tidssonen er kjent med. I 2009 oppfylte Rune Bruvik en årelang drøm om å lansere sin egen klokkekolleksjon, og også på årets BaselWorld var merket representert.

Årets nyheter omfatter blant annet en ny variant den Valjoux 7750-motoriserte “Black Gold”, som med sin redesignede brune skive og brune eller sorte skinnrem gir uret et mye mer klassisk uttrykk enn den opprinnelige modellen. Den karakteristiske 43 mm sorte keramiske kassen er beholdt, og uret vil få en pris på rundt kr. 23.000 når det lanseres i mai.

Den andre og kanskje største nyheter er en splitter ny modell kalt «Fjord». I følge pressemeldingen er det ikke vanskelig å forstå hvorfor nettopp dette navnet er valgt:

BRUVIK FJORD er ikke bare inspirert av norske fjorder, men inneholder fysisk fjordvann fra Norge. I september 2010 dro designer Rune Bruvik til toppen av Langfoss, som nylig ble kåret av CNN til en av verdens 10 flotteste fossefall. På 612m ble det tappet rent norsk vann i flasker, som ble sendt til fabrikken i Sveits og injisert inn i det gjennomsiktige baklokket på BRUVIK FJORD. Denne formen for design er helt i tråd med BRUVIK sitt slagord; “Wear a BRUVIK wear a piece of Norway.”

Å inkorporere slike elementer er tidligere kjent fra blant annet Romain Jeromes «Titanic DNA» og Martin Brauns «Selene Meteorite», men dette er første gang Tidssonen har hørt om bruken flytende væske. Uret drives av et sveitsisk quartz-verk med GMT-funksjon, og vil komme i to ulike utførelser: høypolert stål og matt PVD behandlet stålkasse. Videre er klokken vanntett til 200m, har buet safirglass, bølgeformet mønster i urskive og kommer med sort eller hvit gummirem. Uret vil forhåpentligvis bli å finne i butikkene i august, og utsalgsaprisen vil ligge på rundt kr. 9.000.


ANNONSE


Bruvik Black Gold

Bruvik Fjord


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.