Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Bruvik lanserer Fjord N2.0

Bruvik lanserer Fjord N2.0

En kantete mekanisk kvartett oppkalt etter fire norske fjorder.

Tilbake i 2011 skrev vi en liten sak om en splitter ny klokke fra det nokså ferske klokkemerket Bruvik. Klokken het Fjord, og var utstyrt med en integrert vanntank i baklokket. Den lille tanken inneholdt vann fra Åkerfjorden, tappet fra Langfossen i Etne.

Fjord har siden lanseringen for rundt ti år siden kommet i flere nye varianter, inkludert damemodellen «Lady Fjord», som fortsatt tilbys av det norske merket.

Baklokket til Fjord med vann fra Langfossen. Bilde: Bruvik

Enkelte klokkegale klisterhjerner husker kanskje at det var denne modellen som sikret Bruvik en andreplass i prisutdelingen «European Watch of the Year», arrangert av det nederlandske klokkemagasinet 0024 WatchWorld i 2014.

Etter den vellykkede lanseringen av Senja i fjor sommer, har det hittil vært nokså stille fra Bruvik. Nå trekker imidlertid merket sløret av en ny modell, som bygger videre på Fjord-navnet fra 2011.

Bruvik Fjord N2.0

I følge Bruvik er Fjord N2.0 inspirert av norske fjorder, hvor kassen beskrives å ha «vinkler og trinn som gjenspeiler de dramatiske fjellformasjonene som går ned i fjordene». Bruvik opplyser også om at det faktisk var denne formen den opprinnelige Fjord fra over 10 år siden egentlig skulle ha.

Mer konkret er kassen utført i rustfritt stål, og måler 40 mm i diameter. Fra remfeste til remfeste lengden 46 mm, og klokken kommer med integrert lenke eller gummirem. Finishen er en miks mellom polert og børstet, som fremhever eksteriørets kantete form.

Modellene presenteres i fire forskjellige farger, hvor hver variant er oppkalt etter kjente norske fjorder. Skivene har for øvrig et inngravert nautisk-inspirert mønster, og påførte indekser med lume (blå kl. 12, 3, 6 og 9 – grønn på resterende). Hver av de fire skivevariantene er begrenset til 199 eksemplarer, så vi snakker altså om en limited edition.

Bilde: Bruvik

Lume har også funnet veien til viserne for timer, minutter og GMT – og sistnevnte byr også på et innslag av farge. Nettopp GMT-funksjonen er for øvrig et trekk årets nyhet deler med forgjengeren fra 2011. Og i motsetning til det batteridrevne kvartsverket i den opprinnelige Fjord, drives nye Fjord N2.0 av et «skikkelig» mekanisk urverk med automatisk opptrekk.

Bilde: Bruvik

Denne gangen falt valget på ETA 2893-2, i den noe mer påkostede «elabore»-utførelsen. I tillegg til å være bedre justert har verket en høyere finish enn den rimeligere standardutgaven, og Bruvik har dessuten utstyrt urverket med en spesialdesignet rotor med et relieff som gjenspeiler modellens inspirasjonskilde.

I bytte med et mekanisk urverk har Bruvik imidlertid utelatt tanken med fjordvann – men om dette vil være et savn for våre lesere er nok heller tvilsomt.

Førsteinntrykk

Bruvik viser til inspirasjon fra norsk natur, og vi får ta hans ord for at designet stammer fra 2011. Personlig observerer jeg likevel et uttrykk som minner nokså mye om Bulgari Octo (og til dels Octo Finissimo), samt en urskive og GMT-funksjon som sender tankene til Linde Werdelin. Utifra bildene å dømme har ikke Fjord N2.0 den samme graden av raffinement som både Bulgari og Linde Werdelin tilbyr – men det skulle jo også bare mangle med tanke på prisforskjellen.

Bilde: Bruvik

Realiteten er imidlertid at Bruvik har lykkes i å skape en vågal klokke som skiller seg ut i sin respektive prisklasse. Enkelte vil kanskje la seg fascinere av pratet om fjorder, fjell og norsk natur, men parallelt er klokkens egenart og tilsynelatende solide kvalitet egenskaper som alene kan vinne hjertene til mange klokkekjøpere.

Elsker jeg personlig det jeg ser? Definitivt ikke. Men ikke glem at klokkemarkedet er så mye bredere og mer variert enn den ene subjektive meningen til en selvutnevnt klokkeekspert fra Fredrikstad.

Fakta og pris

Bruvik Fjord N2.0
Geirangerfjorden (grønn) / Lysefjorden (grå) / Oslofjorden (blå) / Sognefjorden (svart)

Diameter: 40 mm
Tykkelse: 10,3 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Grønn / grå / blå / svart
Glass: Safirglass
Vannresistens: 100 m
Lenke/rem: Lenke av rustfritt stål eller gummirem

Urverk: ETA 2893-2 (elabore)
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, GMT
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: Ca. 40 timer

Tilgjengelighet: 199 eksemplarer av hver variant / november/desember 2021 (forventet)
Veiledende pris: 22.000 kroner på gummirem (forventet) / 25.000 kroner på lenke (forventet)

Mer informasjon er tilgjengelig på bruviktime.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!