Leses nå
Blancpain Villeret Tourbillon

Blancpain Villeret Tourbillon


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Sveitsiske Blancpain er utvilsomt en av Swatch Groups mest distingverte manufakturer, men som kanskje primært har gjort seg bemerket blant norske entusiaster med sin sporty Fifty Fathoms-kolleksjon.

Disse dykkerurene bygger på en arv som strekker seg tilbake til 50-tallet, og Tidssonens har tidligere i år skrevet om vårt møte med den nye Fifty Fathoms Bathyscaphe Flyback.

Med Fifty Fathoms frisk i minnet er det imponerende hvordan Blancpain kombinerer en svært vellykket kolleksjon av sportsur med de vakre kreasjonene i Villeret-kolleksjonen.

Villeret-urene – med sitt klassiske og elegante ytre – er nemlig i undertegnedes øyne noen av de desidert vakreste  urene som er å oppdrive.


ANNONSE


Blancpain Villeret Tourbillon Volant Une Minute 12 Jours er en av årets nye kompliserte Villeret-modeller.

Det svært diskré uret byr på en flygende tourbillon med 1 minutts rotasjonshastighet – «Tourbillon Volant Une Minute» betyr bokstavelig talt «tourbillon flygende ett minutt» – med 12 dagers gangreserve («12 Jours»).

På innsiden av den 42 millimeter store urkassen i 18-karats rødt gull eller 950 platina finner vi det splitter nye kaliber 242 som til har en tykkelse på snaut 6.10 millimeter.

Tatt i betraktning at uret selvtrekkende og kombinerer en komplisert tourbillon-komplikasjon med 12 dagers gangreserve ved kun ett enkelt fjærhus er urverket eksepsjonelt slankt.

Rent teknisk består urverket av 243 deler som inkluderer en balansefjær og palle-fork horn i silisum for å gi urverket bedre antimagnetiske egenskaper.

Kaliber 242 skuffer heller ikke visuelt, og både broene og gangreserve-disken er finisjert for hånd med klassisk guilloché.

Den flygende tourbillonen er umulig å overse.
Den flygende tourbillonen er umulig å overse.

Vender vi blikket til fronten trekkes oppmerksomheten øyeblikkelig mot den flygende tourbillonen som er synlig gjennom åpningen kl. 12 – ren urmakerkunst!

Les også...

Den hvite urskiven har en klassisk Grand Feu emaljert finish med påmalte romanske numeraler som bidrar til å gi uret et svært elegant og eksklusivt utseende.

Det er vanskelig å gjøre en høykomplikasjon mer elegant enn dette.
Det er vanskelig å gjøre en høykomplikasjon mer elegant enn dette.

Noen spesifikasjoner:

  • Urverk: Selvtrekkende mekanisk Blancpain kaliber 242, 243 deler, 6.10 mm tykkelse, 12 dagers gangreserve, flygende tourbillon, timer/minutter.
  • Urkasse: 18-karat rødt gull eller 950 platina, 42 mm diameter, 11,65 mm tykkelse.
  • Rem: Skinnrem av alligatorskinn med trippelbladet foldespenne.

Listepris er oppgitt til 119.000 sveitsiske franc for utgaven i rødt gull mens utgaven i platina er limitert og har en listepris på 139.000 sveitsiske franc.


ANNONSE


Blancpain har for øyeblikket ingen autoriserte forhandlere i Norge.

Mer informasjon: www.blancpain.com


ANNONSE


View Comments (29)

Leave a Reply

Your email address will not be published.