Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00

Blancpain L-evolution Tourbillon Carrousel er et sporty stykke haute horlogerie med en sjelden kombinasjon av komplikasjoner.

Da Blancpain gjorde sin entré med norsk autorisert forhandler i fjor høst, falt den siste brikken på plass i puslespillet av sveitsiske tungvekterne representert i her til lands. Blancpain er som kjent en del av Swatch Group, og sammen med søsterselskapet Breguet, utgjør de selve spydspissen av hva det mektige svetsiske luksuskonglomeratet har å by på innen haute horlogerie.

Blant norske klokkefrelste er det nok den legendariske Fifty Fathoms-kolleksjonen med dykkerur, som står høyest i kurs. Men Blancpain byr også på mer formelle og klassiske modeller, og satser dessuten sterkt på haute horlogerie.

blancpain-l-evolution-tourbillon-carrousel-03459

Fjorårets nye Blancpain L-evolution Tourbillon Carrousel, er et superkomplisert ur som viser det sveitsiske merket fra sitt estetisk sett mest sporty og moderne. L-evolution Tourbillon Carrousel byr på en aggressiv urkasse i platina, hvor myke og skarpe linjer utfolder seg over en diameteren på hele 47,4 mm. Det er slettes ingen selvfølgelig at maskuline urdesign er backet opp av tøffe spesifikasjoner, men faktisk er L-evolution Tourbillon Carrousel vannresistant til hele 300 meter. Ikke verst for et realt stykke haute horlogerie!

For det er ingen tvil om at dette uret er haute horlogerie. Og hvis en Patek Philippe 5539 Tourbillon Minute Repeater er en Grace Kelly, er det L-evolution Tourbillon Carrousel en Kate Upton – her overlates lite til fantasien. Uret har nemlig to spesielt interessante attributter, og er ikke spesielt beskjeden når det kommer til å vise de frem.

Sjelden kombinasjon: tourbillon øverst, carrousel nederst.
Sjelden kombinasjon: tourbillon øverst, carrousel nederst.

Øynene trekkes raskt mot det imponerende åpne frontpartiet, med ved første øyekast skulle man tro at det var snakk om en dobbel tourbillon. Det er det imidlertid ikke, for som modellnavnet tilsier, dreier det seg om en sjelden kombinasjon av en tourbillon og den mindre kjente carrousel-komplikasjonen. Nøyaktig hva som skiller en carrousel fra en tourbillon, koker ned relativt tekniske og konstruksjonsmessige forskjeller som vi ikke skal gå nærmere inn på nå, men begge komplikasjonene har til hensikt å motvirke tyngdekraftens påvirkning på urverket ved å plassere balansen i et roterende bur.

blancpain-l-evolution-tourbillon-carrousel-03464

Urverket, som er manuelt opptrekkbart in-house kaliber 2322V2, er dessuten utstyrt med en balansefjær i silisium, indikator for gangreserven, som er oppgitt til å være omkring 168 timer via to fjærhus. Verkets åpne og svært moderne design kler modellen godt, og lite minner om at vi faktisk snakker om et merke med røtter tilbake til 1735. Rent estetisk minner det nesten litt om noen av verkene vi finner i Girard-Perregaux sine haute horlogerie-modeller.

På armen sitter uret overraskende komfortabelt, mye grunnet godt buede horn, og et baklokk som bygger litt opp. Rent visuelt har modellen en enorm tilstedeværelse, og er utvilsomt den typen klokker som brått får en til å glise litt ekstra. Dette er tross alt mer leketøy enn en daily wearer, selv om det i teorien ikke er noen hinder (utenom prisen) til å spenne den rundt håndleddet til både hverdag og fest.

blancpain-l-evolution-tourbillon-carrousel-03469

Blancpain L-evolution Tourbillon Carrousel er sannsynligvis et ur for spesielt interesserte, og dette reflekteres i at modellen er en limited edition på kun 50 eksemplarer. Prisen er oppgitt til voksne 373.130 amerikanske dollar.

Mer informasjon om Blancpain er tilgjengelig på blancpain.com.

Ingen kommentarer

Kommenter

Your email address will not be published.