Leses nå
Lansering av IWC hos Urmaker Bjerke 13. juni

Lansering av IWC hos Urmaker Bjerke 13. juni

Arrangementet markerte Urmaker Bjerkes nyervervede status som autorisert forhandler av IWC, og urene fra det ettertraktede manufakturet i Schaffhausen er nå tilgjengelig i deres forretning på Karl Johans gate i Oslo, samt deres forretning i Bergen.

IWC Schaffhausen var i mange år representert på Østlandet gjennom en annen velkjent forhandler, men merkets direktør for Skandinavia og Benelux bekrefter ovenfor Tidssonen at Urmaker Bjerke per dags dato har status som eksklusiv forhandler av IWC i Oslo.

«Year of the Ingenieur»

Hvert år vier IWC ekstra oppmerksomhet til en av sine underkolleksjoner som gjennomgår oppdateringer og får tilført nye modeller, og i år er det Ingenieur-familien som står i fokus.

DSCF2367


ANNONSE


Ingenieur Double Chronograph Titanium ref. 3765 er en tøffing i titan på 45 mm, og den første i Ingenieur-familien til å ha en split-sekund viser.

Dessverre rakk ingen av 2013 nyhetene å komme på plass til lansering, men Urmaker Bjerke opplyste om at nyhetene ville komme forløpende i løpet av de neste ukene.

Portuguese – populær og klassisk eleganse

IWC skiller seg fra mange av sine konkurrenter ved at samtlige av deres underkolleksjoner er svært sterke – det er nærmest umulig å ikke finne minst én modell i produktfamiliene Pilot’s Watch, Aquatimer, Portuguese, Portofino eller Da Vinci som man liker.

DSCF2345
Spesielt Portuguese-kolleksjonen har i løpet av de siste årene slått meget godt blant norske entusiaster og urkjøpere, og både butikkleder Aleksander Bjerke Opsahl og undertegnede har en mistanke om at denne kolleksjonen vil bli en bestselger.

DSCF2347Portuguese Chronograph ref. 3714 er for tiden tilgjengelig i 5 ulike konfigurasjoner, men samtlige av variantene kan sies å ha en klassisk enkelhet og eleganse som få andre produsenter klarer å fange.

DSCF2346

I en kolleksjon som inkluderer komplilkasjoner som tourbillons og minute repeaters, er denne Chronograph-modellen en både populær og relativt sett rimelig inngangsbillett til Portuguese-familien.

DSCF2351

For mange klokkeentusiaster er det imidlertid Portuguese Automatic ref. 5001, populært kalt Portuguese 7-Day, som står høyest på ønskelisten.

DSCF2353

Modellen er tilgjengelig i rødt gull, hvitt gull, og stål, og er utstyrt med IWC manufaktururverk, cal. 51011 – som i tillegg til å være et imponerende skue har en gangsreserve på hele 7 dager.

DSCF2344

En av kveldens desidert vakreste var Portuguese Perpetual Calender ref. 5032 i 18 kt gull. Til tross for å være blant de mer kostbare Portuguese-modellene, er det få andre produsenter som kan tilby en like flott evighetskalender til en like hyggelig pris.

Pilot’s Watch – pilotklokker med noe ekstra

IWCs Pilot’s Watch-familie består av en rekke modeller som alle er variasjoner på et velkjent tema: Tyske pilotklokker – såkalte Beobachtungsuhr (B-Uhr).

DSCF2362

Mark XVII ref. 3265 avløste den meget populære Mark XVI i 2012. Her vist på sort skinnrem.

DSCF2361

Modellen er også tilgjengelig på lenke.

DSCF2363

Også Pilot’s Watch Chronograph gjennomgikk en oppdatering i fjor og ref. 3777 er etterfølgeren til ref. 3717.

DSCF2366

I likhet med Mark XVII er også Chronograph-modellen tilgjengelig med stållenke.

DSCF2358

En av de kanskje mest spennende klokkene i Pilot’s Watch-familien er denne Pilot’s Watch Worldtimer ref. 3262.

DSCF2359

På innsiden av Spitfire Chronograph ref. 3878 tikker manufaktururverket cal. 89365, og klokken er tilgjengelig både i stål og 18 kt gull.

DSCF2355

TOP GUN-utgavene er utvilsomt noe av det tøffeste IWC har å tilby, som denne Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN ref. 3880 med svart keramisk kasse på voksne 46 mm.

DSCF2354

Også den velkjente Big Pilot’s Watch er tilgjengelig i TOP GUN-utførelse ved Big Pilot’s Watch TOP GUN ref. 5019.

DSCF2357TOP GUN Miramar-modellene har flere likhetstrekk de «ordinære» TOP GUN-klokkene, men her er den matte finishen byttet ut med polert keramisk kasse og en noe endret fargepalett for urtavlen og viserne. Bildet ovenfor viser Pilot’s Watch Chronograph TOP GUN Miramar ref. 3880.

DSCF2356

Heller ikke her er Big Pilot’s Watch glemt, og modellnavnet er Big Pilot’s Watch TOP GUN Miramar ref. 5019.

Aquatimer – mens vi venter på noe nytt(?)

Det har lenge ryktes om at «Year of the Aquatimer» er 2014 – noe også IWCs utsendte hintet til under arrangementet.

Det blir meget spennende å se hvilke nyheter som dukker opp neste år, men Aquatimer-familien har også for øyeblikket nok av flotte modeller å tilby.

DSCF2371

Aquatimer Automatic 2000 ref. 3568 med hvit skive er en sporty klokke med en vanntetthet til hele 2000 meter.

DSCF2370

Undertegnedes favoritt er imidlertid Aquatimer Chronograph ref. 3767 som med sitt friske utseende bør være en sterk kandidat til den «perfekte» sommerklokke.

I tillegg til de fotograferte urene var også Portofino og Portuguese Yacht Club godt representert.

Flere spennende modeller ventes inn fortløpende, og butikkleder Aleksander Bjerke Opsahl gav uttrykk for at Urmaker Bjerke vil ha et bredt spekter av IWCs modeller tilgjengelige for sine norske kunder.

Norske IWC fans går dermed en spennende tid i møte!

 

Les mer om Urmaker Bjerke: www.urmaker-bjerke.no
Les mer om IWC: www.iwc.com


ANNONSE


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.