Leses nå
Audemars Piguet oppdaterer Royal Oak Offshore Diver

Audemars Piguet oppdaterer Royal Oak Offshore Diver

Klar for sommeren med nye farger og nytt urverk.

I over 15 år har Royal Oak Offshore Diver vært en frisk og litt alternativ sporty tolkning av den ikoniske Royal Oak. Audemars Piguet introduserte modellen som en limited edition i 2005, under navnet «Scuba».

Etter håndfull ulike limited editions skiftet modellen navn til «Diver» i 2010, og ble samtidig et fast innslag i kolleksjonen. Vi har tidligere sett nærmere på flere varianter, som kan lese her og her.

Royal Oak Offshore Diver (2021)

Royal Oak Offshore Diver. Bilde: Audemars Piguet

Årets nye trio av Royal Oak Offshore Diver i rustfritt stål, beholder diameteren på 42 mm, det velkjente designet med intern bezel, og urskiven med «Méga Tapisserie». Fortsatt er de fleste av elementene tydelig avledet fra ikoniske Royal Oak, og kronografene i Royal Oak Offshore-serien.

Formen er fortsatt den samme, men uttrykket og innmaten har gjennomgått en oppdatering. På utsiden er det først og fremst snakk om fargene, hvor valget nå står mellom kakigrønt, marineblått eller grått. De matchende remmene er nå festet med APs nye hurtigskift-system, som tillater lynraskt og verktøyfritt bytte. Etter sigende skal også finisjen på kassen være noe endret til det bedre, skjønt forskjellene er ikke så lett å legge merke til.


ANNONSE


Med tanke på urverk er forskjellene fra forgjengerne større. Audemars Piguet har puttet det nye kaliber 4308 inn i kassen, fremfor det eldre kaliber 3120 fra foregående modeller. Det nye egenproduserte urverket bygger på APs seneste arkitektur, som debuterte med Code 11.59 i 2019. Spesifikasjonsmessig snakker vi 4 Hz frekvens og 60 timer gangreserve, med automatisk opptrekk via en skjelettert rotor i 22 karat gull.

Nye kaliber 4308. Bilde: Audemars Piguet

Førsteinntrykk

Det er lite å utsette på den nye dykker-trioen fra Audemars Piguet. Mekanikken har blitt bedre, mens fargene har blitt endret. Sistnevnte hverken til det bedre eller dårligere – bare annerledes.

Royal Oak Offshore Diver retter seg nok primært mot typiske Offshore-kunder, snarere enn den «vanlige» Royal Oak. Selv med en diameter på 42 mm, er det snakk om klokker som har en vesentlig tilstedeværelse på håndleddet.

Personlig har jeg alltid vært litt svak for Diver (og Scuba). Selv om uttrykket har et tydelig slektskap til Royal Oak, gir de overdimensjonerte elementene klokkene en nesten tegneserie-aktig karakter. Akkurat passe sporty, tøft og lekent – men fortsatt en Audemars Piguet av høy kvalitet.

Bilde: Audemars Piguet

Fakta og pris

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver
15720ST.OO.A052CA.01 / 15720ST.OO.A027CA.01 / 15720ST.OO.A009CA.01

Diameter: 42 mm
Kassemateriale: Rustfritt stål
Urskive: Kakigrønn / marineblå / grå
Glass: Safirglass
Vannresistens: 300 m
Rem: Gummirem, ekstra gummirem

Urverk: 4308
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder, dato
Frekvens: 28.800 vph (4 Hz)
Gangreserve: 60 timer

Tilgjengelighet: Mai 2021
Veiledende pris: 21.650 sveitsiske franc

Mer informasjon er tilgjengelig på audemarspiguet.com.


ANNONSE