Leses nå
Audemars Piguet introduserer Royal Oak Offshore Diver Chronograph

Audemars Piguet introduserer Royal Oak Offshore Diver Chronograph

[separator type=»thin»]

Følg Tidssonen på Facebook og Instagram for flere oppdateringer fra SIHH!

[separator type=»thin»]

Blant de mest prestisjetunge sveitsiske merkene, kan Audemars Piguet trolig sies å være det mest sporty. Vi snakker tross alt om merket som etablerte en helt ny kategori luksuriøse sportsur med lanseringen av den ikoniske Gerald Genta-designede Royal Oak Jumbo i 1972.

Royal Oak Offshore ble introdusert som en mer maskulin og ekstrem spin-off i 1993, men veien dit var langt i fra uten hinder. Uret vekket nemlig stor oppsikt med sitt ukonvensjonelle design, og selv internt i Audemars Piguet var det flere kritiske røster under utviklingsstadiet. Det skulle imidlertid vise seg at kritikken var uberettiget, for Royal Oak Offshore skapte raskt sin egen unike posisjon som en populær representant for en ny generasjon moderne sportsur. Og i 2010 ble kolleksjonen utvidet med dykkermodellen Royal Oak Offshore diver.

Årets nye Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver Chronograph kombinerer for første gang det populære Offshore Diver-designet med en kronografkomplikasjon.


ANNONSE


ROO_26703ST-OO-A027CA-01_closeup_PR(CMYK)

Ser vi primært på form og ikke farger, er familielikhetene til Offshore Diver umiskjennelige. Her snakker vi et overdimensjonert «porthull-design» i rustfritt stål, hvor elementer som knapper, visere og indekser har et kraftig og maskulint uttrykk. Med en diameter på 42 mm bør klokken allikevel være velegnet til de fleste håndledd, og gummiremmen sikrer både god komfort og gjør møte vann uproblematisk. Gummirem er jo nesten et must, når modellnavnet lyder «Diver» og vannresistansen er oppgitt til 300 meter. Det internet dykkerbezelet styres av skrukronen kl. 10, og på motsatt side finner vi  kronografknappene og skrukronen for tidsjustering. Samtlige kroner og knapper er utført i keramikk.

ROO_26703ST-OO-A027CA-01_SDT_PR(CMYK)

Urskiven har Audemars Piguet sitt karakteristiske «Méga Tapisserie»-mønster, og undertavlene kl. 3 og kl. 9 gir uret en god dose symmetri. Denne symmetrien muliggjøres av et AP manufakturkaliber 3124/3841. Dette selvtrekkende verket har en gangreserve på 50 timer, og en frekvens på 21.600 vph (3 Hertz).

Alt vel så langt, og på papiret er det lite som minner om omdiskutert eller polariserende. For det er nemlig de dristige fargevariantene som har gjort modellen til en av SIHH 2016 sine største snakkiser. Modellen er nemlig tilgjengelig i en dominerende lysegrønn, gul, eller oransj. Det ble også plass til en mørkeblå utgave med gule detaljer, som kan kanskje oppleves som den mest konservative.

Når man ser den nye fargerike Audemars Piguet Royal Oak Offshore, er det nærliggende å trekke paralleller til 93-utgaven — for her har vi med noe høyst oppsiktsvekkende å gjøre. Trolig mangler det heller ikke på kritiske røster, men noen endelig dom er det umulig å avlegge før et bredere klokkepublikum har fått anledning til å oppleve modellen på nært hold.

Prisen er oppgitt til 27.900 amerikanske dollar før avgifter, og mer informasjon om Audemars Piguet er tilgjengelig på audemarspiguet.com.


ANNONSE