Leses nå
Tett på Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver

Tett på Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver


Lik Tidssonen.no på Facebook og hold deg oppdatert på siste nytt fra urenes verden!

Sier vi «Audemars Piguet» er sannsynligheten stor for at «Royal Oak» er det neste skrittet i tankerekken. Nå får den tradisjonelle Royal Oak en ny slektning i den mer sporty Royal Oak Offshore-kolleksjonen.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver ref. 15710 er i realiteten en oppdatert utgave av den «gamle» og velkjente Royal Oak Offshore Diver ref. 15703 som ble introdusert i 2010. Denne modellen, samt andre Diver-varianter, har i løpet av de siste årene blitt blant Audemars Piguets mest populære modeller. Med sitt ekstra tøffe ytre og spesifikasjonene til å backe det opp, har den også blitt en favoritt blant flere av Tidssonens lesere.

Årets nye referanse byr først og fremst på to nyheter: Hvit urskive (slapp av – den kommer også med den svarte urskiven vi kjenner fra tidligere), og baklokk med safirkrystall. Dette medfører innsyn til Audemars Piguet sitt selvtrekkende in-house kaliber 3120 som ble introdusert i 2004. Dette urverket med 60 timers gangreserve kjenner vi både fra forgjengeren, samt andre populære modeller som Royal Oak ref. 15300 og storebror, ref. 15400. I våre øyne var dette på høy tid – for kaliber 3120 er et flott skue som bør kunne nytes i et ur i denne prisklassen.

Med unntak av en liten økning i tykkelse fra 13,9 til 14,1 mm, forblir den 42 mm store urkassen i stål uendret. Og god er det, for Royal Oak Offshore Diver er av de designene hvor proporsjonene og dimensjonene virkelig spiller på lag: Uret har en rekke tøffe og maskuline trekk, men fortsatt en edruelig størrelse.


ANNONSE


Enkelte har hevdet at uret fremstår som noe mindre i hvit drakt, men vi vet ikke helt om vi er enige. Visuelt er den nye hvite urskiven et friskt innspill, uten at det nødvendigvis endrer karakteren til uret i vesentlig grad. Kanskje vil hvitfargen inspirere enkelte til å anskaffe det som en «sommerklokke», og kanskje appellerer den i noe høy grad til kvinner … det får nesten tiden vise.

Urskiven har det velkjente «Mega Tapisserie»-mønsteret som har vært med Offshore-familien siden introduksjonen i 1993. Fargeskjemaet er hvitt og svart, og i ytterkant av urskiven finner vi et internt dykkerbezel som justeres ved å løsne skrukronen som er plasser kl. 10. Dette gir modellen særpreg, samtidig som Royal Oak-DNAet holdes inntakt med det karakteristiske oktagonale bezelet.

Den svarte gummiremmen styrker urets sportslige preg, og med en vannresistanse på 300 meter innbyr Audemars Piguet Royal Oak Offshore Diver til aktiv bruk. Men det spørs om prisen, oppgitt til USD 19.000 for det amerikanske markedet, effektivt setter en stopper for at uret vil benyttes i de mest ekstreme aktiviteter.

Mer informasjon er tilgjengelig på Audemars Piguet sin hjemmeside, www.audemarspiguet.com.


ANNONSE