Leses nå
IWC utvider Pilot’s Watch-kolleksjonen

IWC utvider Pilot’s Watch-kolleksjonen

Big Pilot’s Watch 43 og Pilot’s Watch Chronograph 41 stjeler showet.

I fjor var det den velkjente Portugieser-kolleksjonen som ble viet all oppmerksomhet av IWC på Watches & Wonders.

For 2021 har turen kommet til den populære Pilot’s Watch-kolleksjonen, hvor spesielt to etterlengtede nyheter stikker seg frem som slippets høydepunkter.

Big Pilot’s Watch 43

IWC Big Pilot’s Watch har i en årrekke vært klokken nærmest alle entusiaster elsker, men som forsvinnende få ender opp med å kjøpe. Den heftige diameteren på 46,2 mm og en nesten like heftig prislapp på nesten 150.000 kroner er ikke noe for alle og enhver.

Big Pilot’s Watch 43. Bilde: IWC

Big Pilot’s Watch 43 byr på det ikoniske designet i et langt mer håndterlig format, til en langt mer håndterlig pris. Stålkassen måler nå 43 mm diameter, mens tykkelsen er på 13,6 mm. Den karakteristiske overdimensjonerte koniske kronen er beholdt, og uttrykket er fortsatt umiskjennelig «B-Uhr». Faktisk gjør fraværet av datovindu og gangreserveindikator designet mer tro mot originalene enn storebror.

IWC kaliber 82100. Bilde: IWC

Ingen indikator for gangreserve er et hint om at modellen ikke drives av IWCs velkjente 7-dagersverk. Derimot er Big Pilot’s Watch 43 utstyrt med det egenproduserte kaliber 82100, som byr på 60 timers gangreserve og utvalgte komponenter av teknisk keramikk (zirkoniumoksid).


ANNONSE


Modellen blir tilgjengelig med svart eller blå urskive, hvor sistnevnte også blir tilgjengelig på lenke. Alle referansene leveres med IWCs nye «EasX-CHANGE», som muliggjør raskt og verktøyfritt skifte av rem eller lene.

Prisene er ikke endelige, men IWC indikerer at Big Pilot’s Watch 43 vil koste 98.900 kroner på rem, mens lenkeversjonen er priset til 110.000 kroner. Klokkene forventes å være tilgjengelig fra mai 2021.

Pilot’s Watch Chronograph 41

Også Pilot’s Watch Chronograph har tidvis fått kritikk for å være litt for stor, og IWC har nå lytttet. Pilot’s Watch Chronograph 41 har fått en diameter på 41 mm, og en tykkelse på 14,5 mm. Målene gjør klokken til den minste kronografen i Pilot’s Watch-kolleksjonen siden den ikoniske (og 39 mm store) 3706 fra 1994.

Modellen blir i første omgang tilgjengelig med blå eller grønn urskive, med rem eller lenke og de tidligere nevnte «EasX-CHANGE»-systemet. Urverket er det egenproduserte 69385 med 46 timer gangreserve, som er en oppgradering fra 43 mm-utgavenes kaliber 73920. Dermed forventes også de veiledende prisene å sprette opp til 76.700 kroner (rem) og 85.000 kroner (lenke).

Big Pilot’s Watch TOP GUN

To nye modeller har også funnet veien til underkolleksjonen «TOP GUN», i form av to nye Big Pilot’s Watch.

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar TOP GUN Edition «Mojave Desert» er et teknisk beist på 46,5 mm, utført i sandfarget keramikk. Klokken drives av IWCs kaliber 52615 fra 2015, som er den nyeste utgaven av IWCs 7-dagersverk med evighetskalender. Kun 150 klokker vil produseres i året, og prisen forventes å lande på rundt 377.000 kroner.

Big Pilot’s Watch TOP GUN Edition «Mojave Desert» er en enklere klokke i samme tema. Kassen er en halv centimeter mindre, men er utført i samme sandfargede keramikk. Modellen drives av det egenproduserte kaliber 52110 med 7 dagers gangreserve. Fraværet av evighetskalender gir ikke bare et renere uttrykk, men også en redusert pris på «kun» 167.000 kroner. I følge IWC er produksjonen begrenset til 250 eksemplarer per år.

Les også...

Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar

Sist (men definitivt ikke minst) er nye Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar. Dette er ikke første gangen vi ser IWCs kjempe med evighetskalender, men faktisk første gang den kommer som en ordinær produksjonsmodell i rustfritt stål med blå urskive. Det nærmest vi kommer er Big Pilot’s Watch Laureus Perpetual Milano, som var en «one-of-a-kind» fra 2017.

I likhet med broren i TOP GUN-serien drives klokken av et 52615 med 7 dagers gangreserve. Klokken skal være tilgjengelig allerede i dag, og den norske prisen forventes å landet på rundt 333.000 kroner.

Førsteinntrykk

IWC ligger undertegnedes hjerte nært og årets storslipp skuffer ikke. Stjernen er utvilsomt den nye 43 mm-utgaven av Big Pilot’s Watch, som fort kan vise seg å nå bredden av markedet den større modellen aldri klarte.

Samtidig skal vi ikke undervurdere Pilot’s Watch Chronograph 41, som nå ligger nærmere preferansene til mange entusiaster. Med en mindre størrelse og oppgradert urverk fremstår den som en betydelig mer attraktiv pakke enn storebror.

Mer informasjon om årets nyheter fra IWC er tilgjengelig på iwc.com.


ANNONSE