Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Alf Lie lanserer Tourbillon Automatic Extra Thin

Alf Lie lanserer Tourbillon Automatic Extra Thin

Jon Henrik Haraldsen

Det har lenge vært litt stille fra det norske klokkemerket Alf Lie, som i 2009 debuterte med det spesielle tourbillon-uret «Grand Nor». Den eksklusive modellen ble utviklet i samarbeid med sveitsiske BNB Concept, som i dag er integrert i haute horlogerie-avdelingen til Hublot. Grand Nor er sannsynligvis det mest kompliserte norske armbåndsuret som noensinne har blitt laget – i alle fall inntil videre.

Nå satser Alf Lie for fullt igjen, med nordmannen Steinar Alvær som ny eier og daglig leder. Merket var på plass som eneste norske utstiller av klokker under årets Baselworld i mars, og benyttet anledningen til å vise frem både eksisterende og nye modeller. I følge Alvær, er målet å løfte merkenavnet Alf Lie opp på samme nivå, som i sin stolte fortid.

Det kan virke som om merket nærmest har en slags forkjærlighet for tourbilloner, og årets nye modell er faktisk deres tredje klokke som er utstyrt med denne eksklusive komplikasjonen.

alf-lie-tourbillon-automatic-extra-thin2

Klokken, som har fått navnet Alf Lie Tourbillon Automatic Extra Thin, er en 180-års jubileumsmodell, som markerer Alf Lie-navnets historiske røtter tilbake til 1836.

Tourbillon Automatic Extra Thin har fått et forholdsvis tradisjonelt design, med en sirkulær urkasse, som måler 42 mm i diameter. Navnet røper at det er snakk om et slankt ur, og tykkelsen er oppgitt å være kun 8,40 mm.

Urskiven har et enkelt og ryddig design, med påførte arabiske numeraler og indekser. Og det er egentlig helt greit, for dermed er det tourbillonen kl. 6, som vies mest oppmerksomhet. Estetisk er det med andre ord stor avstand mellom Tourbillon Automatic Extra Thin og Grand Nor, men det er ikke utenkelig at den nye modellen har en langt bredere appell, enn sin noe mer spesielle storebror.

alf-lie-tourbillon-automatic-extra-thin

Det slanke tourbillon-urverket er produsert i samarbeid med sveitsiske MHC, og monteres i Alf Lie og MHC sin workshop i Genève. Rent teknisk består verket av 221 komponenter, tikker med en frekvens på 21.600 vph (3 Hertz), og har en gangreserve på omkring 50 timer. Urverket benytter en opptrekksmekanisme med mikrorotor, som bidrar til å holde tykkelsen nede.

Alf Lie Tourbillon Automatic Extra Thin lanseres som en limited edition, og merket indikerer en pris på omkring 80.000 sveitsiske franc før avgifter.

 

Mer informasjon om Alf Lie er tilgjengelig på alf-lie1836.com.