Leses nå
Akrivia lanserer Rexhep Rexhepi Chronomètre Contemporain RRCC II

Akrivia lanserer Rexhep Rexhepi Chronomètre Contemporain RRCC II

  • Etterfølgeren til suksessmodellen Rexhep Rexhepi Chronomètre Contemporain.
  • Nytt urverk med hoppende sekunder, hacking og zero reset.
  • Totalt 100 eksemplarer platina eller gull – som for lengst er utsolgt.

Selv om Rexhep Rexhepi har produsert egne klokker under merkenavnet Akrivia siden 2012, var Chronomètre Contemporain (RRCC) på mange måter en markant milepæl. Klokken var den første til å bære den talentfulle urmakerens eget navn på tallskiven – og den fantastiske klokkens kvalitet i både urverk, kasse og skive sendte den helt til topps i kategorien «Men’s Watch Price» under GPHG i 2018.

Rexhep Rexhepi. Bilde: Jørgen Erdahl

Populariteten til førstegenerasjons Chronomètre Contemporain var også med å gjøre Rexhepi og Akrivia til et langt større navn på klokkehimmelen, også utenfor de aller innerste klokkekretser. Det har ført til høy etterspørsel fra et kresent og pengesterkt publikum, med andre generasjon av RRCC som en høyt etterlengtet lansering, herunder for vår egen «Edzilla».

Tirsdag 31. mai dro selskapet endelig sløret av den nye tolkningen Chronomètre Contemporain, som presenteres i to ulike varianter. Og nyheten byr på masse nytt, selv om det ytre designet er mistenkelig likt sin forgjenger.

Ny urkasse signert Hagmann

Nå er ikke kulepunktene ved lanseringen uventet, ettersom modellen gjorde en snikdebut under «Only Watch 2021». Da ble den første varianten av modellen, med en helt spesiell skive, solgt til en hammerpris på rundt ti ganger normal utsalgspris, nemlig 800.000 CHF.


ANNONSE


De to normale variantene av RRCC II er stort sett identiske med Only Watch-utgaven, som kom med en kasse av platina og en unik champagnefarget skive. Nytt er imidlertid den sorte skivefargen på platina-utgaven, samt kassematerialet og en ny hvit skive på utgaven i roségull.

På begge er det benyttet en sektorinndelt tallskive som består av to separate deler, som begge er utført i nydelig emalje. Her har den sorte utgaven fått en finish med håndgravert gratte-mønster på underskiven, som byr på en grålig kontrast mot hovedskiven. Den hvite utgaven på sin side oppgis å ha en gjennomskinnelig effekt på emaljen og er paret med mørke lilla visere.

Urkasse signert Jean-Pierre Hagmann.

Selv om tallskivene har fått en oppgradering fra første utgave av Chronomètre Contemporain er det først og fremst endring på selve urkassen og urverket som peker seg ut. For å starte med urkassen er denne nå buemerket med «JHP» for Jean-Pierre Hagmann. Den godt voksne og smått legendariske kassemakeren har vært med under vingene til Akrivia noen år – og jeg fikk møtt han og sett litt av arbeidet hans under mitt besøk hos Rexhep i fjor høst.

I pressematerialet står det at urkassen består av 15 ulike deler, som alle er produsert under Akrivias eget tak, og ved hjelp av tradisjonelle maskiner. Teksten «made under the supervision of Jean-Pierre Hagmann» peker trolig på at den eldre herren har hatt en rolle som læremester for andre ansatte i firmaet, og at disse til en ukjent grad har bidratt i produksjonen av de totalt hundre kassene (50 i hvert materiale).

Nydelige detaljer.

Resultatet ser uansett ut til å være meget flott, med mange sirlige detaljer og fremtredende lange og slanke remfester. Raffinering av tallskivens minutt- og timemarkeringer og en slankere bezelring er med å gi klokken et elegant uttrykk.

Kassen beholder sin beskjedne og klassiske diameter på 38 millimeter, mens høyden reduseres ørlite fra forgjengeren, til 8,75 millimeter. Oppgitt vannresistens er faktisk 100 meter, men jeg ville personlig holdt denne godt unna bassengkanten.

Helt nytt urverk

Vendt rundt finner man urverket RRCC02, som er fullstendig redesignet og byr på nye funksjoner. Det inkluderer en hoppende sekundviser (dead beat seconds), hacking og zero-reset. I praksis vil det si at sekundviseren stanser når kronen trekkes ut, samtidig som den nullstilles til klokken tolv. Det er i tråd med modellens åpenbare inspirasjon fra klassiske kronometre, hvor nettopp presisjon står i hovedfokus.

RRCC02 er slående vakkert.

Urverket byr nå også på dobbelt fjærhus og løpeverk, som leverer energi til henholdsvis gangen og den hoppende sekundviseren. Mekanikken tikker avgårde med 21.600 halvsvingninger per time, trekkes for hånd og byr på ca. 82 timer gangreserve ved fullt opptrekk.

Det svært symmetriske designet, som har blitt et like kjennemerke beholdes – og basert på bildene ser finishen ut til å være akkurat så rå som man forventer. Legg i den sammenheng merke til de lange og nesten overdrevne skråpolerte kantene på broene og svartpolering på blant annet balansekloben.

RRCC II.

Rexhep Rexhepi Chronomètre Contemporain II er oppgitt med pris på forespørsel, men etter hva vi forstår er den i området 125.000 CHF for platinautgaven og 115.000 CHF for gullvarianten. Uansett virker ikke prisen å skremme, for alle 100 eksemplarene skal være redegjort for. For de fleste av oss blir nok dette derfor med drømmen.


ANNONSE