Leses nå
A. Lange & Söhne lanserer tre nye Saxonia

A. Lange & Söhne lanserer tre nye Saxonia

To nye varianter av Saxonia Outsize Date og én ny Saxonia Thin.

Før vi går til juleferie benytter A. Lange & Söhne anledingen til å utvide Saxonia-kolleksjonen med to nye referanser og én særegen limited edition. Timingen er neppe helt tilfeldig, for siden reetableringen av merket i 1994, har kolleksjonen stått for Langes klassiske dressklokker. Klokker som med andre ord passer ypperlig til høytidens festiviteter.

Saxonia Outsize Date. (Bilde: A. Lange & Söhne)

Saxonia Outsize Date ble presentert i 2018, men har til nå kun vært tilgjengelig med svart urskive matchet med urkasse av rødt eller hvitt gull. Nå presenteres omsider utgaver med lys sølvfarget skive, som gir modellen et langt mer klassisk uttrykk enn de to eksisterende referansene. I likhet med de inneværende variantene er sølvskiven – som faktisk også er laget av massivt sølv også – tilgjengelig med kasse i hvitt eller rødt gull.

Saxonia Outsize Date drives av det vakre Lange kaliber L086.8. (Bilde: A. Lange & Söhne)

Teknisk sett er ingenting endret fra referansene med svart urskive i rødt eller hvitt gull. Det er altså snakk om en 38,5 mm kasse og et egenprodusert urverk finisjert til Langes sedvanlige høye standard. Lesere av Tidssonen husker kanskje fjorårets dybdeomtale av Saxonia Outsize Date i hvitt gull. Den gang konkluderte vi med at modellen innehar mange unike kvaliteter, og er en klokke det er lett å forelske seg i. Veiledende pris for begge de nye variantene er satt til 26.300 euro inklusiv tysk moms.

De to referansene får selskap av en ny limited edition av Saxonia Thin, som er begrenset til kun 50 eksemplarer. Den 40 mm store modellen byr på en 6,2 mm slank kasse av hvitt gull, som rammer inn en svart urskive med glitrende kobberfargede partikler («black gold flux»). Urverket er Langes egenproduserte kaliber L093.1, som vi senest så i årets jubileumsmodell 1815 Thin Honeygold «Homage to F. A. Lange».


ANNONSE


Saxonia Thin i hvitt gull med en unik skive. (Bilde: A. Lange & Söhne)

Med den nye urskiven er resultatet et svært distinkt uttrykk, men som må kunne sies å være litt på den feminine siden (eller «unorsk» om du vil). Observante lesere vil kanskje kunne føle å ha sett dette før, noe som ikke er helt ubegrunnet. Lange har nemlig gjort en lignende modell før, men da med glitrende partikler på en mørkeblå bakgrunn. Spesifikasjonsmessig deler den nye limited edition-modellen samme plattform som øvrige Saxonia Thin, som Tidssonen gjorde en dybdeomtale av i 2016. Veiledende pris er satt til 24.500 euro inklusiv tysk moms.

Førsteinntrykk

Årets siste lansering fra A. Lange & Söhne er på ingen måte noen revolusjon, men bygger videre på to flotte (og forholdsvis tilgjengelige) modeller. Mest entusiasme føler jeg ovenfor Saxonia Outsize Date, hvor referansene som tidligere har blitt tilbudt har føltes noe ufullstendig.

Misforstå meg ikke – utgavene i svart er meget vakre (og trolig det jeg ville valgt selv), men en såpass klassisk klokke bør være tilgjengelig med sølvfarget skive. Det var jo forgjengeren til denne modellen (Langematik Big Date med sølvfarget urskive og kasse i gult gull), som tross alt var en av grunnlegger Walter Langes personlige favoritter.

(Bilde: A. Lange & Söhne)

ANNONSE