Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Zodiac lanserer Aerospace GMT (med live-bilder)

Zodiac lanserer Aerospace GMT (med live-bilder)

Nicolai Giil

Fossil-eide Zodiac slipper to modeller i begrenset antall.

Begge er (dessverre) allerede utsolgt. Men, de to nykommerne er likevel verdt en titt! Aerospace GMT tegner nemlig om fortsatt god stil hos Zodiac.

Aerospace ble opprinnelig kreert i 1966 som en utvidelse av den allerede suksessfulle dykkerklokken Super Sea Wolf. Sistnevnte utkom som re-issue i fjor – også i spreke farger slik som dens forfedre.

Sjøulv: Allerede utsolgt. Her i sort/grå utførelse.

I likhet med originalen stiller GMTen med et flott vintage-utseende. Kassen måler 40 mm – perfekt i undertegnedes øyne. Bezelen med 24-timersskala er gjort i safir. Dette gir et lignende uttrykk som det vi finner på originalen, hvis bezel var i bakelite. Her får du to fargevalg: Lyseblå/oransje eller sort/grå.

Aerospace er et harmonisk ur på håndleddet og byggekvaliteten er solid. Derimot har nok Zodiac noe å jobbe med når det kommer til stållenken som ikke virker fullt så gjennomført som resten av komponentene. Det rasler – i god Seiko-stil.

Reiseklokke: Her i lyseblå og oransje.

På innsiden tikker ETA 2893-2, med 42 timers gangreserve. Det er ikke noe hokuspokus ved dette: En arbeidshest som garanterer driftsikkerhet og enkel service.

Totalt sett fremstår Zodiac Aerospace GMT som en svært vellykket reiseklokke. Prisen er mer enn rettferdig og med på kjøpet får du ekte historie – noe du ikke alltid kan regne med i denne prisklassen.

Hver av de to fargeversjonene utkommer i et begrenset opplag på 182 eksemplarer. I følge salgsrepresentanten ble samtlige solgt på under 48 timer etter lanseringen.

Retro: Zodiac Aerospace GMT tar direkte inspirasjon fra modeller fra 60- og 70-tallet.

Selv om de to referansene allerede er utsolgt tegner de om en god tid i vente for klokkenetusiaster og Zodiac. På dagens visning fikk jeg se modeller som enda ikke er lansert. Uten å si for mye har vi definitivt mye godt i vente fra dette merket!

  • Modell: Zodiac Aerospace GMT.
  • Det ytre: Kasse i stål – 40 mm i diameter – safirglass foran – sort tallskive med selvlysende indisier – vridbar bezel med 24-timersskala – vannresistent til 200 meter – lenke i stål.
  • Det indre: ETA 2893-2 – selvopptrekkende – 42 timers gangreserve – 28.800 vph – timer, minutter, sekunder, GMT og dato.
  • Pris: 1.695 amerikanske dollar. Utsolgt.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!