Leses nå
Zenith utvider Defy-kolleksjonen med ti nye referanser

Zenith utvider Defy-kolleksjonen med ti nye referanser

  • LVMH Watch Week er årets første utstillingsvindu for Zenith.
  • Defy Skyline kommer nå som skeleton og boutique edition, samt en ny variant på 36 mm.
  • Defy Extreme Glacier er inspirert av frosne landskap og har detaljer av kalsedon.

LVMH Watch Week er en årlig mini-messe for merkene Bulgari, Hublot, TAG Heuer og Zenith. Arrangøren den franske luksusgruppen LVMH, som også eier de fire merkene.

Denne uken ble LVMH Watch Week avholdt i Singapore fra 10. til 12. januar. Selv om merkene tydelig holder litt igjen til Watches & Wonders i mars, ble det presentert flere aktuelle nyheter.

Bygger videre på Defy Skyline

Zenith viderefører satsingen på Defy, som er det sveitsiske merkets bidrag i den fortsatt aktuelle kategorien for luksuriøse sportsklokker med integrert lenke.

Fjorårets Defy Skyline kommer nå i skjelettert utgave hvor valget står mellom blå eller svart åpen skive. Urverket er fortsatt et El Primero 3620, som er bygget over lignende lest som det mer kjente El Primero 3600. Her er imidlertid ingen kronograf å spore – men derimot en egen underskive for 1/10 sekunder, hvor viseren gjennomfører en full rotasjon på 10 sekunder. Dette muliggjøres ved frekvensen på 36.000 halvsvingninger per time.

Zenith slipper også en mer nedtonet modell, som i enda høyere grad er basert på fjorårets lansering. Defy Skyline Boutique Edition er ingen limited edition, men vil kun selges i merkets egne butikker og direkte online. Klokken har en særegen antrasittfarget tallskive hvor det graverte stjernemønsteret, indeksene og viserne er i rødt gull.

Zenith Defy Skyline Boutique Edition.

Begge Defy-modellene har kasser av rustfritt stål og måler 41 mm i diameter. Defy Skyline Skeleton er priset til 10.900 CHF, mens Boutique Edition legger seg på 8.900 CHF.

Unisex med annet urverk

Defy Skyline kommer også i en 36 mm versjon, som foreløpig finnes i 6 ulike varianter. Zenith kaller størrelsen for unisex, men spesielt referansene med diamanter på bezelen er nok rettet mest mot det kvinnelige publikum.

I motsetning til Hublot, som bare tilbyr den minste versjonen av nykommeren Classic Fusion Original med kvartsurverk, er Zenith noe mer ambisiøse. Riktignok er ikke urverket et El Primero, men derimot det egenproduserte Elite 670 med automatisk opptrekk og frekvens på 28.800 halvsvingninger per tide.

Prismessig starter Defy Skyline i 36 mm størrelse på 8.400 CHF, mens versjonene med diamanter koster 11.900 CHF. Begge er laget av rustfritt stål.

Ekstremversjon i titan

Zenith klinker også til med en klokke i den helt andre enden av skalaen. Defy Extreme Glacier er en råtass på 45 mm, som kombinerer et skjelettert design med en innovativ kronograf og en viss inspirasjon fra naturen.

Zenith Defy Extreme Glacier.

Grunnmodellen Defy Extreme ble introdusert i fjor, og har allerede kommet i noen spesialversjoner. Likevel er Defy Extreme Glacier et særegent stykke urmakeri, hvor tallskiven er laget av semitransparent glass, og kalsedon brukes både rundt bezelen og rundt kronograf-knappene. Kassen og lenken er på sin side laget av titan.

Urverket er El Primero 9004, som har separate balanse og gang for tidvisningen og tidtakingen. Førstnevnte har en frekvens på 36.000 halvsvingninger per time, mens sistnevnte er på elleville 360.000 halvsvingninger per time. Det gir en kronograf med presisjon på 1/100 sekund, hvor den sentrale viseren gjør én rotasjon per sekund når tidtakingsfunksjonen er aktivert. Gangreserven er på cirka 60 timer.

Defy Extreme Glacier er begrenset til 50 eksemplarer, og veiledende pris er satt til 25.900 CHF

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!