Leses nå
Ulysse Nardin og Norrøna lanserer Diver Norrøna Arctic Night

Ulysse Nardin og Norrøna lanserer Diver Norrøna Arctic Night

  • Bærekraftig spesialmodell utviklet av Ulysse Nardin i samarbeid med Norrøna.
  • Leveres med en eksklusiv jakke, og er begrenset til 29 eksemplarer med en stykkpris på 110.000 kroner.
  • Ulysse Nardin kunngjører samtidig starten på et nytt partnerskap med polfarer og Norrøna-ambassadør Børge Ousland.

I vinter ble det kjent at Ulysse Nardin bryter med luksuskonglomeratet Kering via en management buyout av eierselskapet Sowind Group. Oppkjøpet ble frontet av Patrick Pruniaux, som siden 2018 har vært CEO for både Ulysse Nardin og søskenmerket Girard-Perregaux.

Under ledelse av Pruniaux har det sveitsiske klokkemerket gjennomgått en transformasjon, hvor både bærekraft og et mer sporty image er blant hovedingrediensene. Begge delene er også sentrale for Ulysse Nardins nye spesialmodell, som er basert på et overraskende samarbeid med det norske friluftsmerket Norrøna.

Bærekraftig materialbruk

Ulysse Nardin Diver Norrøna Arctic Night. Bilde: Ulysse Nardin

Nyheten har fått navnet Diver Norrøna Arctic Night, og er grovt sett en variasjon på Ulysse Nardins eksisterende Diver på 44 mm. Plattformen ble opprinnelig introdusert i 2018, men har senere gjennomgått flere justeringer av både teknisk og estetisk art.

Til tross for naturlige familielikheter med søskenmodellene, mangler Diver Norrøna Arctic Night imidlertid ikke særpreg. Ulysse Nardin er kjent for å ofte ty til sterke farger, men spesialmodellen er gitt en gråsvart fargepalett. Logoen til Norrøna er plassert på underskiven for små sekunder, og har også funnet veien til safirglasset i baklokket.

Logoen til Norrøna er diskré plassert på skiven. Bilde: Norrøna

Kassen er en flerdelt konstruksjon, som er laget av Carbonium karbonkompositt, plast fra resirkulerte fiskegarn og resirkulert rustfritt stål. Carbonium har også funnet veien til bezelen, hvor materialet nærmest har en slags marmor-aktig effekt. Glem heller ikke den svarte remmen, som er laget av et tekstilmateriale fremstilt fra resirkulerte garn.

Kortreist urverk

I følge Norrøna er modellen den mest bærekraftig produserte klokken i hele porteføljen til Ulysse Nardin. Nettopp et felles engasjement for miljø og bærekraft nevnes også som en av drivkreftene bak samarbeidet.

Glasset i baklokket gir innsyn til Ulysse Nardins kaliber UN-118. Bilde: Ulysse Nardin

Urverket er laget av mer konvensjonelle materialer, men er til gjengjeld kortreist. Kaliber UN-118 lages av Ulysse Nardin selv, og nær alle komponentene er egenproduserte eller fremskaffet innenfor en radius på 30 kilometer fra merkets fabrikk i Neuchâtel.

Teknisk har verket en gangreserve på 60 timer, og jobber på 4 Hertz. Balansefjæren er laget av silisium, mens ganghjul og anker er fremstilt av DIAMonSIL – et innovativt materiale basert på silisium og syntetiske diamanter. Dette er teknologi Ulysse Nardin mestrer gjennom deleierskap i underleverandøren Sigatec.

Eksklusivt sett i begrenset antall

Diver Norrøna Arctic Night blir tilgjengelig i totalt 29 eksemplarer, som blir tilgjengelig på Norrønas nettsider fra 2. november. Antallet er et nikk til 1929, som er året da det norske merket ble etablert. Et sett med klokke og jakke blir også utstilt og tilgjengelig for kjøp i Norrøna Flaship Store Oslo.

Ja – for selvfølgelig kommer klokken også med en jakke. Nærmere bestemt en spesialprodusert versjon av ekspedisjonsjakken Norrøna Arktis Gore-Tex Pro, som er utsmykket med logoen til Ulysse Nardin både på fremsiden og baksiden. Standardmodellen av jakken ble i sin tid utviklet med input fra den norske polfareren og eventyreren Børge Ousland.

Valget av jakke er heller ikke helt tilfeldig: Lanseringen av Diver Norrøna Arctic Night sammenfaller nemlig med kunngjøringen om et nytt partnerskap mellom Norrøna-ambassadør Ousland og Ulysse Nardin.

Børge Ousland i sitt rette element. Bilde: Ulysse Nardin

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!