Leses nå
Kering selger Girard-Perregaux og Ulysse Nardin

Kering selger Girard-Perregaux og Ulysse Nardin

Det franske konglomeratet trapper ned satsingen på sveitsiske luksusklokker.

La oss skru klokken tilbake til 2011. Det franske luksuskonglomeratet Kering (den gang PPR) blir majoritetseier i Sowind Group, som er det sveitsiske holdingselskapet til Girard-Perregaux og JeanRichard. Tre år senere blar Kering opp for Ulysse Nardin, og ambisjonen om å ta en real bit av markedet for luksusklokker kunne knapt vært tydeligere.

Den store suksessen har imidlertid latt vente på seg, og etter 10 år virker det nå som om Kering har fått nok. Forrige uke ble det nemlig kunngjort at en avtale om å selge 100 prosent av Sowind Group er signert.

Patrick Pruniaux, CEO for Girard-Perregaux og Ulysse Nardin. Bilde: Girard-Perregaux

Kjøperen er oppgitt å være ledelsen av Girard-Perregaux og Ulysse Nardin, frontet av Patrick Pruniaux, CEO for begge merkene siden 2018.

Dermed forsvinner så godt som alle Kerings aktiviteter innen mekaniske luksusklokker ut døren – med unntak av smykke- og klokkekjeden Boucheron, samt klokkedivisjonen til Gucci. Luksus vil imidlertid ikke være noen mangelvare hos det franske selskapet, som også eier merker som Saint Laurent, Balenciaga og Bottega Veneta.


ANNONSE


Ulysse Nardin Freak X. Bilde: Tidssonen

Tallene i Pruniaux’ management buyout røpes det foreløpig ingenting om, men vil etter alt å dømme fremkomme i Kerings årsrapport for 2021. Transaksjonen forventes å være fullført i løpet av sommeren, men de praktiske konsekvensene for Girard-Perregaux og Ulysse Nardin vil bare tiden vise.

Pressemeldingen er tilgjengelig i sin helhet på kering.com.