Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
SIHH 2018: Ulysse Nardin lanserer «Freak Vision»

SIHH 2018: Ulysse Nardin lanserer «Freak Vision»

Jon Henrik Haraldsen

Ulysse Nardins først «Freak» ble introdusert tilbake i 2001. Allikevel oppleves både originalen og etterfølgerne, fortsatt som noe av det mest fascinerende og stilige innen avantgarde haute horlogerie.

Nå lanserer Ulysse Nardin «Freak Vision», som er det nyeste tilskuddet i den eksklusive «Freak»-familien. Klokken er den første selvtrekkende Freak-modellen, og bygger videre på Ulysse Nardins «InnoVision 2» konseptmodell, som ble presentert under fjorårets SIHH.

Et av mine første møter med avantgarde haute horlogerie, var Ulysse Nardins «Freak DIAMonSIL» fra 2007. Og den nye «friken» skuffer ikke. Fortsatt indikeres tiden av urverket selv, ved hjelp av en såkalte «flygende karussel», som roterer rundt sin egen akse (1 runde = 1 time).

I følge Ulysse Nardin, er den øvre broen formet inspirert av et båtskrog. Det nye «boks-formet» safirglasset, sørger for en tynnere mellomkasse og bezel. Det bidrar også til å gi uret enda mer dybde. Ikke at dybdefølelse akkurat var noen mangelvare i de tidligere «frikene», men man kan si at kulheten nå skrus opp fra 10 til 11.

«Freak Vision» er utstyrt med et kaliber UN-250, som har 50 timers gangreserve ved konstant amplitude. Verket byr på Ulysse Nardins nye «Grinder» opptrekksmekanisme, samt den nye «Anchor Constant Escapement». Sistnevnte har et betydelig innslag av silisium.

Eksteriørmessig har «Freak Vision» en 45 mm kasse i platina, bezel i titan og gummi, og baklokk i titan med «vindu» i safirglass. Veiledende pris er satt til 95.000 sveitsiske franc, som etter dagens kurs er omkring 780.000 kroner.