Official Timekeeper
Visit Casio
00:00:00
Leses nå
Tudor lanserer Black Bay Ceramic

Tudor lanserer Black Bay Ceramic

En METAS-sertifisert Black Bay med nytt urverk og kassemateriale.

Black Bay er utvilsomt Tudors mest populære kolleksjonsfamilie, som med tiden også har vokst seg til å bli av det innholdsrike slaget. Under årets digitale Watches & Wonders dro selskapet frem både nye varianter av Black Bay Chrono, så vel som edle utgaver av familiens mest vintage-inspirerte medlem, Black Bay 58.

Nye Black Bay Ceramic. Bilde: Tudor

Nå kommer en ny variant av grunnmodellen Black Bay, som byr på både COSC og METAS-sertifisering. Viktigst for mange er nok likevel det nye kassematerialet i keramikk, som for første gang er å se i en oppnåelig utgave fra selskapet.

Sort keramikk

Dersom du er (over gjennomsnittet) bevandret i Tudors historie, vekker trolig dagens lansering et vagt minne om noe du har sett før. Det er også helt korrekt, for en Black Bay i sort keramikk var bidraget fra det sveitsiske selskapet til veldedighetsauksjonen «Only Watch» tilbake i 2019. Det ga oss et hint om at nye materialer trolig ville gjøre sin entré i standardkolleksjonen, og i dag ble sløret lettet fra nyheten, som bygger over helt samme lest som sitt to år gamle søsken.

Nyheten matches med en hybrid-rem av gummi og lær. Bilde: Tudor

Ved første øyekast er det i hovedsak en noe mindre «stealth» skive som skiller de to modellene. Det nært helsorte designet får kjærkomne visuelle brytninger og økt lesbarhet, i form av det som later å være kremhvitt selvlysende materiale på både markører og visere. Fargen hentes også opp i både den kombinerte gummi- og lærremmen, samt den vevde tøyremmen som følger med.

Utover den sorte keramikken, som også strekker seg til bezel og krone, er modellen velkjent i sine fysiske attributter. Det lettere materialet gjør nok likevel at utgaven legger seg under sine søsken i vekt, selv om den 41 millimeter store kassen er lik i diameter og høyde.

MT5602-1U er rikere dekorert enn tidligere verk. Bilde: Tudor

Nytt er også innsynet til urverket gjennom safirglass på baksiden. Det har vi aldri tidligere sett på denne modellen, men bygger videre på trenden fra de nye Black Bay 58. Basert på pressebildene byr likevel det egenproduserte (og helt nye) MT5602-1U på langt mer visuell glede enn nevnte modeller, med skjelettert rotor og økt detaljrikdom på de synlige og sortfargede broene og platene.

Urverket oppgis i tillegg å være sertifisert av både COSC og METAS, som så vidt meg bekjent aldri tidligere har vært gjort hos Tudor. Det i seg selv er et tydelig kvalitetstegn på presisjonen, som får sitt synlige sertifikat i form av i teksten «Master Chronometer» på skiven.

Førsteinntrykk

Helt siden 2019 har jeg forventet at Tudor ville realisere bruken av keramikk i standardkolleksjonen, så dagens lansering oppleves som både forventet og naturlig. Det som kanskje overrasket mest da pressemeldingen traff innboksen, var valget om sertifisering hos METAS og det rikere dekorerte verket. Førstnevnte har verken storebror Rolex eller Tudor selv benyttet tidligere, og METAS har nærmest blitt et synonym med Omega og deres lanseringer i klokkekretser. Det gjør uansett dagens lansering til den mest teknisk kompetente Black Bay-varianten, i det minste hva gjelder urverk.

En tøyrem følger også med nyheten. Bilde: Tudor

Bruken av keramikk og det visuelle ansiktet vil trolig skape motstridende meninger blant entusiastene, men jeg regner det som sikkert at modellen uten problemer vil finne sin tilhengerskare. Litt spesielt er dog de to nye linjene på skiven, hvor dybderatingen har måttet vike til fordel for Black Bay-navnet.

Om designet treffer, og med en pris godt under 50.000, er det uansett vanskelig å argumentere for at det finnes mange bedre alternativer å finne på markedet – om en keramisk dykker er det du ønsker deg.

Fakta og pris

Tudor Black Bay Ceramic
M79210CNU-0001

Diameter: 41 mm
Kassemateriale: Keramikk
Urskive: Sort
Glass: Safir
Vannresistens: 200 meter
Rem: Kombinert gummi- og lærrem, samt tøyrem

Urverk: Tudor MT5602-1U
Type: Mekanisk, selvtrekkende
Funksjoner: Timer, minutter, sekunder
Frekvens: 28.800 vph
Gangreserve: 70 timer

Veiledende pris: 44.370 kroner

Mer informasjon er tilgjengelig på tudorwatch.com.

Støtt oss videre!
Tidssonen tror på frivillig støtte fra de som har glede av oss.
Støtt oss ved å handle i vår nettbutikk, og ved å like oss på Facebook her og her!