Leses nå
To nye drømmeklokker fra A. Lange & Söhne

To nye drømmeklokker fra A. Lange & Söhne

Lange benytter sommeren til å slippe to ultra-luksuriøse armbåndsur.

Under årets Watches and Wonders i Genève gjorde A. Lange & Söhne mange av fansen lange i masken. Ikke fordi hovedattraksjonen Odysseus Chronograph var en skuffende klokke, men fordi den var den eneste nyheten det tyske merket stilte med.

Dagens lansering kommer derfor ikke helt uventet, men nøyaktig hva Lange nå byr på er slettes ikke like forutsigbart.

Kontroll på tidssonene

Først ut er en ny variant av Lange 1 Time Zone, som nå ikles platina og rhodium-farget tallskive. Modellen ble opprinnelig presentert i 2005, men ble introdusert i oppdatert form i 2020. Nokså uheldig timing for det som er Langes «reiseklokke».

Kaliber L141.1 byr på særegen mekanisme, som sørger for enkel og intuitiv visning og justering av tiden i en sekundær tidssone. En ring med bynavn representerer 24 tidssoner, og roteres ved hjelp av knappen kl. 8. Tiden vises på en liten underskive, hvor en pil peker på aktuell by. I pilen sitter også en egen indikator, som angir hvorvidt den aktuelle byen opererer med sommertid eller ei.


ANNONSE


Bilde: A. Lange & Söhne

Lange har også integrert dag-natt-indikatorer for begge tidssonene, som angis på egne indikatorer i sentrum på de respektive underskivene.

Nye Lange 1 Time Zone har en diameter på 41,9 mm, og er 10,9 mm tykk. Modellen går inn i den ordinære kolleksjonen hvor den har selskap av to eksisterende varianter i henholdsvis hvitt og rødt gull.

Dobbelkronograf og evighetskalender

Fra en av Langes mest fiffige modeller går turen videre til en av de vakreste. 1815 Rattrapante Perpetual Calendar byr på en heftig kombinasjon av dobbelkronograf og evighetskalender, og er like imponerende i dag som da den ble lansert i 2013.

Sommerens nykommer er begrenset til 100 eksemplarer, og kommer i en attraktiv kombinasjon av kasse i hvitt gull og tallskive i den rosa varianten av samme materiale.

Kaliber L101.1 er kanskje en av de vakreste urverkene Lange produserer, og representerer både mikromekanikk og finish på svært høyt nivå. Størrelsesmessig har klokken en diameter på 41,9 mm, og en tykkelse på 14,7 mm.

Kaliber L101.1. Bilde: A. Lange & Söhne

Høy prisklasse

I det som dessverre har blitt kjent stil kommuniserer ikke lenger A. Lange & Söhne priser til offentligheten på internettet. Man trenger imidlertid ikke innsyn i prislisten for å forstå at sommerens nyheter koster flesk.

En Lange 1 Time Zone i rødt gull har en prislapp på 724.900 kroner – og det er altså før påslaget for platina. En standard (om man i det hele tatt kan kalle den det) 1815 Rattrapante Perpetual i rødt gull koster på sin side rundt 2,4 millioner kroner.


ANNONSE